UNESCO va arbora drapelul palestinian saptamana viitoare

, ,
 

UNESCO Palestina (euronews.net)Drapelul palestinian va fi arborat marţea viitoare, 13 decembrie, la sediul UNESCO din Paris, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene Mahmud Abbas.
La ceremonie va participa şi ministrul de externe palestinian Riad Maliki, menţionează un comunicat difuzat miercuri de agenţia internaţională. La sfârşitul lunii octombrie, partea palestiniană a obţinut statutul de membru cu drepturi depline al UNESCO, una din cele mai importante agenţii ale ONU, provocând indignare în Israel.
Statele Unite ale Americii, cel mai mare finanţator al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, cu o contribuţie anuală de 60 milioane dolari, au întrerupt alocarea acestor fonduri. SUA şi Israelul lansaseră o campanie de amânare a votului privind aderarea statului Palestina. In prima parte a lunii noiembrie, Directorul general al UNESCO, Irina Bokova, a anunţat suspendarea până la sfârşitul anului a executării programelor agenţiei ONU, după retragerea finanţării americane.
Aceste măsuri vor permite realizarea „unor economii în valoare de 35 de milioane de dolari”, care, împreună cu utilizarea sumei de 30 de milioane de dolari, rezultată din fondul de rulment, vor acoperi un deficit estimat la 65 de milioane de dolari, a declarat Bokova, la încheierea Conferinţei Generale a organizaţiei, la Paris.
UNESCO a decis pe 31 octombrie admiterea Palestinei ca membru cu drepturi de depline, hotărârea fiind aprobată cu 107 de voturi pentru, 52 de abţineri şi 14 voturi împotrivă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *