Turcii din Germania ar dori sa revina in tara

, , ,
 

Patruzeci şi cinci la sută dintre turcii sau persoanele de origine turcă din Germania doresc să revină în Turcia, în timp ce numai 15% dintre ei consideră Germania drept patria lor, faţă de 21% în 2009, potrivit unui studiu dat publicităţii vineri.
Printre motivele invocate pentru stabilirea în Turcia se numără dorinţa de regăsire a originilor, dar şi cea de a trăi la pensie într-o climă mai blândă. Cei mai numeroşi dintre cei care îşi exprimă dorinţa de a reveni în Turcia au vârsta cuprinsă între 30 şi 49 de ani.
Conform aceluiaşi studiu, 62% dintre cei intervievaţi afirmă că se simt cel mai bine în compania altor turci. Potrivit autorilor studiului, valorile religioase şi tradiţionale joacă un rol tot mai mare printre aceşti imigranţi. De pildă, 55% dintre cele 1.000 de persoane intervievate doresc ca în Germania să fie construite mai multe moschei.
În Germania trăiesc circa 3 milioane de cetăţeni turci sau de origine turcă, dintre care 700.000 deţin cetăţenia germană. Dezbaterea privind integrarea turcilor şi, mai general, a imigranţilor revine cu regularitate în spaţiul public după ce, în 2010, cancelarul Angela Merkel a declarat eşecul multiculturalismului în Germania.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *