Turcia sprijina economic Autoritatea Palestiniana

, , ,
 

Ministrul turc, Caglayan Zafer, sprijina independenta economica a teritoriilor palestiniene

Ministrul turc, Caglayan Zafer, sprijina independenta economica a teritoriilor palestiniene

Masurile adoptate de Autoritatea Palestiniana au dus la o importanta crestere economica in Cisiordania, unde s-au inregistrat multiple schimbari reflectate in viata populatiei, transmite Radio Romania Actualitati. De asemenea, recent, Autoritatea Palestiniana a facut demersuri pentru intensificarea schimburilor comerciale cu Turcia, precum si pentru implementarea unui acord de liber-schimb intre cele doua parti.
Cu o crestere economica de peste 8%, potrivit statisticilor oficiale de la Ramallah, in Cisiordania s-au inregistrat importante schimbari reflectate in viata populatiei prin masurile adoptate de premierul Autoritatii Palestiniene, Salam Fayad. Unii analisti apreciaza ca va fi o crestere substantiala, mai ales in domeniul consumului, in conditiile in care productia ramane la o scara modesta, iar sistemul de impozitare aproape ca nu exista.
La randul lor, tarile donatoare continua sa acorde sprijin pentru bugetul Autoritatii de la Ramallah, fiind inregistrata o usoara crestere a volumului de investitii in cateva zone de productie agricola si de productie mica industriala.

Parteneriat strategic

Autoritatea Palestiniana de la Ramallah incurajeaza oameni de afaceri turci si palestinieni sa-si intensifice cooperarea. Liderii de la Ramallah au in vedere in primul rand importul de produse din Turcia, boicotand marfurile israeliene.
La primul forum de acest gen, ministrul economiei de la Ramallah, Hasan Abu-Libdeh, a cerut producatorilor turci sa ia masuri pentru a concura produsele israeliene pe piata interna palestiniana. De asemenea, el a cerut Turciei sa puna capat importului de marfuri israeliene, provenite din Cisiordania.
Ministrul turc pentru afaceri economice, Caglayan Zafer, a confirmat ca tara sa va raspunde pozitiv solicitarilor palestiniene de a opri importul de produse israeliene realizate in asezarile din Cisiordania. Potrivit surselor citate, Turcia importa anual produse in valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, realizate in asezarile din Cisiordania.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *