Turcia ridică toate sancțiunile agricole impuse Rusiei

, ,
 

Turcia a ridicat practic toate piedicile în ceea ce privește livrările de produse agricole rusești, a declarat ministrul adjunct al Agriculturii din Rusia, Evgheni Gromiko. „Complicațiile procedurale sunt practic anulate în acest moment. Poate sunt unele inexactități sau nuanțe rămase pe undeva, dar aproape toate problemele au fost rezoltate, nu mai există prea multă „bandă roșie”, a declarat oficialul rus, citat de Tass.

Gromiko a precizat că partea turcă a fost de acord cu anularea unor adeverințe și certifică suplimentare. „Poate au mai rămas niște semn formale, dar nu avem nicio confirmare de la reprezentanții de afaceri cum că aceste lucruri ar constitui o problemă și ar împiedica contracte”, a mai spus el.

În octombrie 2017, Turcia a impus noi sacțiuni privind produse agricole din Rusia, care afectează exporturile de grâu, uleiul nerafinat de floarea soarelui, porumb și alte produse. Potrivit cerințelor suplimentare, furnizprii au nevoie să autentifice facturile. Ministrul rus al Agriculturii Alexandr Tkacev a precizat că Rusia speră la o ridicare completă a restricțiilor împotriva producătorilor agricoli.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.