Donald Trump capitulează oficial. Morți la Capitoliu

, ,
 
Donald Trump capitulează

Donald Trump capitulează oficial

Președintele Donald Trump a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” către Joe Biden. Anunțul vine după ce Legislativul SUA a confirmat victoria candidatului democrat, relatează mass-media locală.

Trump a declarat că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a țării.

„Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, totuși va exista o tranziție pașnică”, a spus Trump. Acceptarea înfrângerii de către președintele în exercițiu al SUA a liniștit piețele financiare mondiale.

Aliații europeni din cadrul NATO au salutat decizia președintelui Trump de acceptare a rezultatului alegerilor. Semnale similare au venit și din partea aliaților asiatici, precum Japonia.

SUA are un nou președinte

SUA are un nou președinte

Morți și răniți la Capitoliu

„Am spus mereu că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acest lucru reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face din nou America măreață”, a adăugat Trump.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, au ocupat o parte din Capitoliu. În urma confruntării cu poliția au decedat cel puțin 4 persoane. Sute de persoane au fost arestate ori au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Vicepreşedintele republican Mike Pence a certificat votul celor 306 mari electori în favoarea democratului şi celor 232 în favoarea lui Trump. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *