Transnistrenii, nemultumiti de parada de la Chisinau. Ameninta cu cazacii

de | aug. 28, 2011 | Info Militar, R. Moldova, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

La parada militară de la Tiraspol, organizată cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la „independenţa Transnistriei”, care se va desfăşura în ziua de 2 septembrie, vor participa peste 1000 de soldaţi şi ofiţeri ai armatei transnistrene.

cazaciLa parada militară de la Tiraspol, organizată cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la „independenţa Transnistriei”, care se va desfăşura în ziua de 2 septembrie, vor participa peste 1000 de soldaţi şi ofiţeri ai armatei transnistrene. În acelaşi timp, la manifestaţie va lua parte şi o subdiviziune a Armatei Căzăceşti a Mării Negre, transmitre 24h.md. Vineri, 26 august, în piaţa Suvorov de la Tiraspol a avut loc o repetiţie a paradei din 2 septembrie, condusă de adjunctul pretinsului ministru al Apărării de la Tiraspol, Vladimir Atamaniuc. La repetiţie au participat peste 1000 de ostaşi şi ofiţeri ai rmatei din stânga Nistrului, subdiviziuni ale pretinsului minister de Interne, precum şi reprezentanţi ai căzăcimii de la Marea Neagră. „Scopul repetiţiei este de a antrena trupele participante la parada din 2 septembrie, care trebuie să se scomodeze cu piaţa Suvorov. La parada din acest an nu va fi antrenată tehnica militară, ci doar trupele terestre”, a declarat Vladimir Atamaniuc. Republica Moldova a marcat pe scară largă cea de 20-a aniversare de la proclamarea Independenţii, cu o paradă militară şi concert cu participarea vedetelor naţionale.

Ofiteri romani la Chisinau?

La parada militară, care semăna mai mult o moştenire a Uniunii Sovietice, au mărşăluit şi ofiţerii români. Ministrul Apărării a urcat într-o Volgă veche, a trecut în revistă toate formaţiunile aliniate în Piaţă, care de fiecare dată au strigat de trei ori „Ura”. Astfel realatează un post de televiziune transnistrean, evenimentele care au avut loc ieri, 27 august, la Chişinău cu ocazia aniversării a două decenii de când Republica Moldova a devenit stat independent, transmite Unimedia. Potrivit sursei, la reuniunea cu ocazia aniversării Independenţei Republicii Moldova au participat toţi preşedinţii ţării şi actuala conducere, care nu au reacţionat în nici un fel la declaraţiile lui Ghimpu potrivit căruia populaţia din Republica Moldova a fost şi este una românească, iar limba vorbită este româna. „Aparent, toată lumea deja s-a obişnuit cu ele”, presupune autorul reportajului. „Declaraţia de Independenţă a Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti Transnistrene a fost semnată la 25 august 1991, însă această zi în Transnistria nu este o sărbătoare oficială”, reaminteşte autorul reportajului. Totodată, aşa-zisul ministru transnistrean de Externe, Vladimir Iastrebceak, afirmă că aniversarea celebrată în Republica Moldova este una formală, deoarece, cel puţin în privinţa noastră, în toţi aceşti 20 de ani nu am simţit o politică independentă a Republicii Moldova. Oficialului de la Tiraspol declară că cele mai mare probleme apar în urma relaţiilor dintre Chişinău şi Bucureşti, care avansează pe toate fronturile în Republica Moldova, fără a întâmpina nici o rezistenţă.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *