Timoșenko, propunere de alianță pentru Zelenski

, ,
 
Iulia Timoșenko, propuneri politice la nivel înalt

Iulia Timoșenko, propuneri politice la nivel înalt

Liderul partidului „Batkivshchyna”, fostul premier Iulia Timoșenko, i-a propus președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, să unească toate partidele proeuropene, cu excepția forței politice ”Solidaritatea Europeană”, condusă de fostul șef al statului Petro Poroșenko, relatează mass-media de la Kiev. Politicianul a făcut această propunere la postul de televiziune ICTV.

Acest lucru trebuie făcut indiferent de numărul de locuri din parlament pe care le va primi partidul „Sluga naroda” al președintelui, consideră Timoșenko. Potrivit fostului prim-ministru, la partidul „Solidaritatea europeană” numai sloganurile corespund definiției „proeuropeană”, iar activitatea lui reală este coruptă.

Reamintim că alegerile pentru Rada Supremă vor avea loc pe 21 iulie.

5 în Rada Supremă

Un sondaj de opinie privind intenţia de vot a ucrainenilor la alegerile parlamentare anticipate arată că cinci partide au şanse să intre în noul Parlament de la Kiev. Rezultatele sondajului realizat de compania Info Sapiens arată că partidul pro-prezidenţial „Sluga Poporului” ar fi votat de 38,6% din electorat, în timp ce partidul „Platforma de Opoziţie – Pentru Viaţă” se află pe locul doi, cu 9,7%. Noul partid neparlamentar „Holos”, înfiinţat de solistul Sviatoslav Vakarciuk, ar fi votat de 6,9% dintre ucraineni, iar partidul fostului preşedinte Petro Poroşenko, „Solidaritatea Europeană”, ar obţine 6,4% din voturi. Pe locul cinci se află partidul „Batkivşcyna”, al fostului premier Iulia Tymoşenko, susţinut de 6,4% din electorat. Celelalte partide ar obţine mai puţin de 5% din voturile ucrainenilor. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *