Tet-a-tet diplomatic romano-rus

de | mart. 5, 2010 | Federatia Rusa, Marea Neagra, România, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Ministrul Afacerilor Externe de la Bucuresti, Teodor Baconschi, l-a primit în audienţă ieri, 4 martie 2010, pe Alexandr Ciurilin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, principalele teme abordate concetrandu-se pe stadiul relaţiilor româno-ruse şi perspectivele dezvoltării lor viitoare, se arata in comunicatul de presa al MAE, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS.
Ministrul roman de Externe, T.Baconschi, vrea sa relanseze relatiile cu Moscova

Ministrul roman de Externe, T.Baconschi, vrea sa relanseze relatiile cu Moscova

Ministrul Afacerilor Externe de la Bucuresti, Teodor Baconschi, l-a primit în audienţă ieri, 4 martie 2010, pe Alexandr Ciurilin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, principalele teme abordate concetrandu-se pe stadiul relaţiilor româno-ruse şi perspectivele dezvoltării lor viitoare, se arata in comunicatul de presa al MAE, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Şeful diplomaţiei române a arătat că dialogul româno-rus trebuie aşezat pe o bază constructivă, modernă, echilibrată, în concordanţă cu realităţile secolului XXI, cu luarea în considerare, pe principii de respect reciproc, a intereselor şi statutului fiecărei părţi.
Ministrul Baconschi a subliniat atenţia pe care o acordă România relaţiilor cu Federaţia Rusă în ansamblul lor, cu accent pe dimensiunea economică, apreciind că se impune impulsionarea formatelor de dialog existente, cum ar fi comisiile mixte, şi chiar crearea unor noi instrumente pentru dinamizarea schimburilor economice. Baconski si-a manifestat speranţa că în 2010 se va depăşi tendinţa de diminuare a volumului schimburilor comerciale între cele două ţări. 
De asemenea, in timpul discutiilor, a fost evidenţiat potenţialul existent pentru promovarea de proiecte comune cu impact la nivelul opiniei publice, cum ar fi festivaluri de film ruso-române, sau programe de traduceri din literaturile celor două ţări, insistandu-se pe colaborarea culturală şi academică dintre cele doua parti, printre propunerile concrete numărandu-se si deschiderea unui institut cultural român la Moscova.
În încheiere, ministrul roman al Afacerilor Externe a transmis un mesaj de salut omologului rus, Serghei Lavrov, exprimându-şi disponibilitatea pentru o întâlnire cu acesta, la Bucureşti, la Moscova, sau în marja unui eveniment multilateral.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *