Szijjártó: UE trebuie să renunțe la politica împotriva Israelului

, , ,
 
UE trebuie să își relanseze relațiile bilaterale cu Ierusalimul

UE trebuie să își relanseze relațiile bilaterale cu Ierusalimul

Uniunea Europeană (UE) trebuie să renunţe la politica unilaterală axată împotriva Israelului şi trebuie să pună accentul pe parteneriat, a declarat joi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó,  în marja reuniunii miniştrilor de externe ai statelor membre UE, relatează mass-media maghiară, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

Înaltul oficial maghiar a dat o declaraţie mass-media în pauza întâlnirii informale la care participat şi şeful diplomaţiei israeliene, Gabi Ashkenazi, punând în evidenţă cele trei sarcini majore ale UE în domeniul relaţiilor cu Israelul. Reuniunea de la Berlin este considerată importantă pentru depășirea actualei crize care afectează UE.

În primul rând, UE ar trebui să facă eforturi în direcţia unei colaborări între parteneri, în loc să ducă o politică anti-Israel şi în locul “blamărilor şi criticilor continue”, bazate pe opinii unilaterale.

În al doilea rând ar trebui convocat de urgenţă Consiliul de Asociere UE-Israel, structură care nu s-a mai reunit de peste 8 ani.

În al treilea rând, “decizia cea mai importantă, probabil, este ca UE să renunţe fără întârziere la sprijinirea financiară a ONG-urilor care periclitează securitatea internă a Israelului” a mai declarat Péter Szijjártó.

Reamintim că relațiile dintre UE și Israel s-au răcit în ultimii ani pe fondul disensiunilor privind modul de rezolvare a conflictului din regiune. Recent, peste o mie de reprezentanți în parlamentele naționale ale statelor membre UE ori în Parlamentul European au semnat o scrisoare în care au condamnat anumite prevederi din planul de pace propus de administrația Trump. (K.P.)

2 raspunsuri
 1. Gogu Pintenogu
  Gogu Pintenogu says:

  „…a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, joi, la Berlin, cu ocazia miniştrilor de externe ai statelor membre UE, relatează mass-media maghiară, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.”
  În fraza asta sunt mai multe greșeli decât i s-ar permite unui elev mediocru de liceu. Iată cum trebuie scris în limba română: „… .a declarat joi la Berlin [fără virgule, da] ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, cu ocazia REUNIUNII/ÎNTÂLNIRII miniștrilor de externe, relaează mass media maghiară [fără virgulă] citată de…

  Vă mai reamintesc că, în limba română, semnele citării sunt „…” sau, la dublu citat „citat1«citat2»”
  Nu mă mai obosesc să mai analizez în continuare, este obositor. Chiar credeți că citește cineva agramaitsmele dv.?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *