„Sexul 3”, temă electorală în anticipatele moldovenești

, , ,
 
Igor Dodon sprijină scoaterea în afara legii a manifestațiilor LGBT

Igor Dodon sprijină scoaterea în afara legii a manifestațiilor LGBT

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a lansat Săptămâna Familiei, care are drept scop promovarea valorilor tradiționale în Republica Moldova. Socialistul Vladimir Bolocan a declarat că a venit timpul când societatea trebuie să se unească, pentru a opri propaganda homosexualismului.

“Astăzi, homosexualii lansează săptămâna comunității LGBT în Moldova, care se va încheia duminica viitoare cu un marș al gaylor. Ei au  ales această perioadă nu întâmplător. Duminica viitoare creștinii ortodocși sărbătoresc Dumica Mare, una dintre cele mai mari sărbători religioase. Anume în această zi, când e mare sărbătoare religioasă, când oamenii din țara noastră merg la Biserică apoi sărbătoresc în familie, cei care promovează desfrâul vor organiza marșul homosexualilor”, a declarat Bolocan.

Declarații politice

Bolocan a amintit că reprezentanții Blocului sunt împotriva formării familiilor dintre bărbat și bărbat ori femeie și femeie, înfierea copiilor de către familiile homosexuale, ori schimbarea sexului copiilor, interzicerea cuvintelor „mama” și „tata” pe care le înlocuiesc cu „părinte 1” și „părinte 2”.

“Suntem împotrivă ca copiilor să le bage în cap că există „sexul 3”, adică încă nu este clar ce sunt – fata sau băiat și vor decide doar după vârsta majoratului”, a spus Bolocan.

PSRM a anunțat că vor fi organizate acțiuni dedicate promovării instituției familiei tradiționale în Republica Moldova.

Evenimentul include și un concurs de desene cu genericul ”Mama, tata și cu mine, Împreună suntem bine!”, care va fi organizat de membrii Gărzii Tinere a PSRM. La concurs este invitat să participe orice doritor. Lucrările trebuie să fie plasate pe rețelele de socializare, cu hashtag-ul #Mama_Tata_ÎMPREUNĂ_cu_Mine. Concursul se va încheia duminică, 20 iunie, iar cele mai bune desene vor fi premiate.

Marș electoral

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi premiate familiile longevive și familiile cu mulți copii. Pe data de 19 iunie, în mai multe localități ale țării va fi organizat Marșul Familiei, unde sunt invitați să participe toate familiile din țară.

”Pe data de 20 iunie, în ziua când comunitatea LGBT va organiza marșul homosexualilor – marșul rușinii, în centrul Capitalei vom organiza mai multe acțiuni. Vă invităm să le arătăm că noi, familiile tradiționale, suntem majoritatea pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Dmitri Crijevschi, tată a patru copii din orașul Lipcani.

Membrii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, prezenți la acțiunea de lansare, au declarat că statul trebuie să devină un partener de nădejde pentru fiecare copil și familie din Moldova. Aceștia au dat asigurări că vor promova și apăra în continuare în Parlament valorile familiei tradiționale.

Igor Dodon este cunoscut pentru pelerinajele pe Muntele Athos

Igor Dodon este cunoscut pentru pelerinajele pe Muntele Athos

Manifestații imorale

Nu este prima dată când socialiștii folosesc tema familiei tradiționale în scop politic. În perioada 14-16 septembrie 2018, sub egida fostului președinte Dodon, la Chișinău a avut loc Congresul Mondial al Familiei.

Dodon, a calificat problema familiei drept ‘unul din subiectele cele mai fierbinţi ale momentului’ şi a declarat că manifestaţiile publice al minorităţilor sexuale ar trebui scoase în afara legii.

‘Familia este supusă astăzi eroziunii şi distrugerii, creşte numărul de divorţuri, nesiguranţa socială’, a afirmat Dodon, potrivit căruia ‘există ameninţări şi mai grave, precum filozofia antifamilială, care se bazează pe lipsirea mamelor şi taţilor de rolurile tradiţionale’.

‘Trebuie să ne schimbăm atitudinea faţă de familie. Fiecare copil trebuie să fie educat doar în familie, iar familia este exclusiv o alianţă dintre o femeie şi un bărbat, o mamă şi un tată’, a mai spus Dodon.

Dodon a mai apreciat organizarea manifestaţiilor LGBT drept ‘imorale’ şi a spus că acestea ar trebui ‘probabil scoase în afara legii’.

2019 a fost declarat de către Igor Dodon, prin decret prezidenţial, ‘Anul Familiei’.

Legături contestate

Reuniunile anuale ale Congresului Mondial al Familiilor au provocat în mod repetat controverse în ultimii ani.

În mai 2017, Congresul a avut loc în Ungaria, acolo unde premierul Viktor Orban a participat la eveniment și a ținut un discurs populist. Lucrările WCF de la Budapesta au fost folosite de premierul maghiar Viktor Orban pentru a acuza Uniunea Europeană că este dominata de „o ideologie liberală ce relativizează și se constituie într-o insultă la adresa familiilor”.

Mai multe anchete de presă din ultimii ani l-au legat pe Konstantin Malofeev de finanțarea unor partide politice cu vederi pro-ruse și anti UE/NATO din statele UE și Balcani.

De asemenea, partidele de dreapta din Croația și Serbia au participat la evenimentul de la Budapesta, cu liderii ONG-ului croat conservator „În numele familiei” și cei ai partidului anti-UE „Dveri” din Serbia.

Georgia a găzduit Congresul în mai 2016, unde organizatorul local Levan Vasadze a susținut că Georgia trebuie să-și reconstruiască relațiile cu Rusia, după ce trupele ruse au invadat țara în august 2008. După un scurt război câștigat net de forțele ruse, regiunile din nordul țării Abhazia și Osetia de Sud și-au declarat indepedența față de Tbilisi.

Lucrările WCF de la Tbilisi din 2016 au fost folosite extensiv de către participanții din Federația Rusă și state aliate pentru a lansa atacuri publice dure față de politica UE și NATO din spațiul CSI.

Konstantin Malofeev, considerat oligarhul ortodox

Konstantin Malofeev, considerat oligarhul ortodox

Umbra oligarhilor

Principalii sponsori ai Congresului Mondial al Familiilor sunt Konstantin Malofeev și Vladimir Iakunin, doi oligarhi ruși conservatori care au legături strânse cu Kremlinul și care finanțează inițiativele ortodoxe creștine și prietenoase cu Rusia în fostele țări sovietice și în Occident.

Partenerul de afaceri al lui Malofeyev, Aleksei Komov, se află în board-ul de conducere al Congresului Mondial al Familiilor. Soția lui Iakunin, Natalia Iakunina, este șeful unuia dintre grupurile sale membre denumit „Sfințenia Mamei”.

Konstantin Malofeev, finanțator al acțiunilor Congresului, este cunoscut mass-media pentru legăturile apropiate cu administrația de la Kremlin, fiind și unul dintre principalii finanțatori ai activității cunoscutului geopolitician rus, Alexandr Dughin, considerat unul dintre ideologii panslaviști cei mai influenți în prezent.

Oligarhul ortodox a intrat în atenția mass-media și datorită finanțării revoltelor pro-ruse din Crimeea și Donbas, fostul premier separatist al Republicii Populare Donețk, Alexandr Borodai, fiind un apropiat și angajat al lui Konstantin Malofeev. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *