Rusia, gata sa combata scutul SUA

, , , , ,
 

Racheta rusa Topol M, posibila tinta a scutului SUA

Racheta strategica rusa Topol M, posibila tinta a scutului SUA

Federatia Rusa nu poate permite ca planurile americane de a desfasura elemente ale scutului sau antiracheta in Europa sa ameninte eficacitatea apararii sale nucleare, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de mass-media locala, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. „Administratia americana sustine ca programul sau global antiracheta nu este directionat contra Rusiei. Totusi, concluziile noastre despre potentialul adevarat al viitorului sistem de aparare antiracheta ar trebui sa se bazeze pe specificul militar si factorii tehnici, nu pe cuvinte” a subliniat Lavrov. „Nu vom accepta o stare de fapt in care un sistem de aparare anti-racheta prezinta o amenintare la potentialul de aparare nucleara al Rusiei” a mai declarat seful diplomatiei rusesti.
Anterior, surse militare americane, au declarat pentru agentia de presa KARADENIZ PRESS ca sistemul de aparare antiracheta al SUA din Europa ar putea sa loveasca rachetele balistice intercontinentale ruse pana in 2020.

Sprijin balcanic

Reamintim ca Romania si Bulgaria au anuntat ca sunt in discutii cu SUA pentru a gazdui elemente ale scutului antitacheta, desfasurarea de rachete interceptoare americane la Marea Neagra declansand critici aspre din partea oficialilor de la Moscova. Negocierile cu Romania si Bulgaria vin la scurt timp dupa ce presedintele american Barack Obama a renuntat la intentiile predesorului de a introduce un radar si rachete interceptoare in Cehia sI Polonia, proiect caruia Rusia i s-a opus cu vehementa, considerand ca reprezinta o amenintare „fara precedent” la adresa securitatii sale nationale.
Totodata, ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, citat de mass-media internationala, avertiza luna trecuta ca Rusia tot ar putea desfasura rachete Iskander in Kaliningrad, enclava sa la Marea Baltica, daca apar noi amenintari in Europa indreptate impotriva Moscovei.

1 răspunde
  1. cristi
    cristi says:

    ftatilor noua nu ne trebuie asa ceva in tara aceasta ca si asa sintem vai de noi saraci si amariti…noi avem nevoie de belsug de bunatati de pace si liniste nu de rasboaie,trebuie sa ne trezim pana nu e prea tarziu..nu trebuie amplasate asa ceva la noi in tara,noi nu avem nevoie de razboi si de dusmanie cu altii,tot timpul la ni se face ceea ce nu trebuie pentru ca nu exista Dumnezeu la mijloc și pentru aceasta ne luam pedeapsa,tare ma tem ca se va sfarsi tragic..o vino Doamne Isuse ca lumea a inebunit de/tot

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *