Romania, tinta unor atacuri cibernetice. Directorul FBI, la Bucuresti

, , ,
 

FBI - cyberDirectorul FBI, Robert S. Mueller, se va afla miercuri la Bucureşti. El se va întâlni cu şeful Poliţie Române şi cu directorul SRI. O intensificare a incidentelor cibernetice, de la atac asupra unor baze de date până la încercări de culegere de informaţii în spaţiul electronic, s-a constat în ultimele luni.Acestea au fost contracarate, a declarat marţi. directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior. Directorul SRI a precizat că România trebuie să fie pregătită pentru acest nou tip de ameninţare, punctând că ameninţările cibernetice reprezintă doar unul dintre domeniile de interes comun dintre SRI şi NATO. Jamie Shea a vizitat marţi centrul naţional Cyberint din cadrul SRI unde a discutat cu experţii români inclusiv despre cum va fi transpus în practică memorandumul încheiat de SRI cu NATO pe tema apărării cibernetice.
„Ameninţările cibernetice reprezintă doar unul dintre domeniile de interes comun al SRI şi NATO, însă în ultima perioadă, din motive evidente, acesta a devenit un subiect prioritar al preocupărilor statelor membre, dar şi al Alianţei, aspect reflectat şi în noul Concept Strategic. Am discutat cu dl Shea despre stadiul actual al iniţiativelor NATO în ceea ce priveşte apărarea cibernetică şi despre sprijinul pe care Alianţa îl poate oferi pentru facilitarea schimbului de informaţii şi de bune practici, precum şi despre contribuţia pe care Serviciul Român de Informaţii o poate avea în format aliat”, a declarat George Maior.
“Memorandumul de Înţelegere pe tema apărării cibernetice între SRI, autoritate naţională în domeniul cyber-intelligence, şi NATO reprezintă principalul instrument de cooperare în acest domeniu, atât în format aliat, cât şi în relaţia cu celelalte instituţii româneşti cu astfel de responsabilităţi. Pentru a identifica modalităţile de intensificare a cooperării cu NATO, am încercat să-i oferim d-lui Shea o imagine detaliată asupra sistemului de apărare cibernetică al României, a cadrului legislativ, preocupărilor naţionale în gestionarea acestor ameninţări şi implicării naţionale în iniţiativele NATO în domeniu. Astfel, dl Shea a vizitat dimineaţă Centrul Naţional CYBERINT din cadrul SRI, unde a discutat cu experţii noştri inclusiv despre cum va fi transpus în practică Memorandumul încheiat de SRI cu NATO”, a mai spus directorul SRI.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.