Romania si Republica Moldova voteaza pentru Vladimir Putin

, , , ,
 

Vladimir Putin, preferatul cetatenilor rusi din Romania si Republica Moldova

188 persoane cu cetatenie rusa au votat duminica, pana la ora 16:30, la Circumscriptia Consulara a Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, a declarat Anatoly Lebedev, seful Sectiei Consulare a Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti – circumscriptia de votare nr. 5217, citat de mass-media. Surse diplomatice ruse de la Bucuresti au declarat ca marele favorit in aceasta circumscriptie electorala este premierul Vladimir Putin.
Conform diplomatului rus, pana la ora 20:00 (ora Bucurestiului), ora inchiderii urnelor, sunt asteptati la vot in jur de 300 de cetateni rusi. Oficialul Ambasadei Ruse a precizat ca 9 persoane au avut nevoie de deplasarea unei echipe de reprezentanti ai circumscriptiei nr. 5217 cu urna mobila la domiciliul acestora, intrucat sunt bolnave sau varstnice. „Orice persoana poate veni aici cu actul care il identifica drept cetatean al Federatiei Ruse. In lume, in 140 de tari sunt organizate 400 de sectii de votare ale Federatiei Ruse astazi. Din aceste 400 de sectii, in Romania sunt doua sectii – in Bucuresti si la Constanta”, a explicat Anatoly Lebedev.
Pana la orele pranzului nu s-au inregistrat incidente la circumscriptia de votare nr. 5217 care se afla in incinta Scolii nr. 11 din Bucuresti. Alte persoane mai sunt asteptate sa voteze la Circumscriptia Consulatului General al Federatiei Ruse din Constanta, care cuprinde judetele Constanta, Tulcea, Braila si Galati.

Putin, eroul Transnistriei

Pentru alegerile prezidenţiale din Rusia, în Republica Moldova au fost deschise o sigură secţie de vot la ambasada rusă la Chişinău, două urne mobile au circulat la Bălţi şi Cahul, iar în regiunea transnistreană au funcţionat 24 de secţii de votare, relateaza mass-media de la Chisinau, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Reamintim ca Republica Moldova s-a oferit să deschidă secţii de vot de-a lungul Nistrului, în localităţile aflate sub jurisdicţia sa, însă Moscova a ignorat această propunere.
Pana in acest moment, in regiunea transnistreană, participarea la vot o depaseste pe cea de la alegerile din decembrie 2011 pentru Duma de Stat a Federatiei Ruse. Astfel, la alegerile parlamentare ruse din decembrie 2011 au votat 50 de mii de locuitori ai regiunii sau o treime din cei 150 de mii cu cetăţenia rusă, in conditiile ratei extrem de inalte a migratiei fortei de munca locale catre Federatia Rusa. Totodata, in regiunile controlate de autoritatile de la Chisinau au votat aproximativ 2 mii de oameni.
În zilele premergatoare votului, noul şef al administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a îndemnat alegătorii să-şi dea votul pentru premierul rus Vladimir Putin. Totodată, Şevciuk şi-a exprimat nedumerirea faţă de protestul Chişinăului, care a condamnat decizia Moscovei de a deschide secţii de vot în Transnistria fără acordul său. Liderul transnistrean a calificat gestul Chişinăului ca pe o încălcare a dreptului la vot a cetatenilor rusi din Republica Moldova si Transnistria.
Sevciuk nu a fost singurul lider de la Tiraspol care si-a exprimat sustinerea pentru Putin, marele invins ale alegerilor din decembrie 2011, Anatolie Kaminskii, liderul Sovietului Suprem, declarand la randul sau ca va vota pentru Putin.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *