Romania. Alerta terorista ramane albastru precaut

, ,
 

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-au reunit în şedinţă joi, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui interimar Crin Antonescu.
Imediat după atentatul terorist de la Burgas, autorităţile române au instituit cod roşu pe toate aeroporturile din ţară. În urma şedinţei de astăzi, CSAT a decis menţinerea actualului nivel de alertă teroristă (albastru precaut). CSAT subliniază că numai în cazul unor evoluţii care vor viza ţara noastră explicit, se poate propune modificarea nivelului de alertă.
În cadrul şedinţei CSAT s-a discutat despre implicaţiile asupra situaţiei pe profil antiterorist din România a atentatului terorist de la Burgas (Bulgaria). Potrivit comunicatului citat, directorul SRI, George Maior, a informat membrii CSAT că, până în prezent, nu există niciun fel de indicii referitoare la pregătirea unor atentate similare în România şi că Serviciul nu deţine informaţii care să releve existenţa unor conexiuni sau legături între atentatul din Bulgaria şi persoane sau entităţi, situaţii sau intenţii cu privire la România. “Serviciul Român de Informaţii şi celelalte instituţii din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului au adoptat măsuri specifice de prevenire, adaptate situaţiei operative, şi au dinamizat cooperarea internă şi, respectiv, cea internaţională”, se mai arată în comunicatul transmis la finalul şedinţei CSAT de joi.
Instituirea Sistemului Naţional de Alertă teroristă, ca mijloc adecvat de prevenire, descurajare şi combatere a acţiunilor de pregătire şi desfăşurare a unor eventuale atentate pe teritoriul României, a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în cadrul şedinţei din 15 aprilie 2004. Nivelul “albastru precaut” înseamnă că “informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *