Rapid Trident 2012 – Generalul Stoian a vizitat contingentul Armatei Nationate a R Moldova

, , ,
 

Comandantul Armatei Naţionale din Republica Moldova, generalul de brigadă Vitalie Stoian, a participat la activitatea dedicată reprezentanţilor eşaloanelor superioare ale ţărilor detaşate la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2012”, care s-a desfăşurat la 25 iulie la Centrul de instruire Iavorov din Ucraina.
Generlul Stoian a participat la un briefing de familiarizare cu conceptul exerciţiului „Rapid Trident 2012”, a asistat la exerciţii tactice pe poligon şi a vizitat Academia Forţelor Terestre din Lvov. Comandantul Armatei Naţionale s-a întâlnit cu generalul maior Veaceslav Nazarkin, co-directorii aplicaţiilor, cu colonelul David Markowski, precum şi cu generalul de brigadă Michael Bills, locţiitorul comandantului armatei americane în Europa. Generalul de brigadă Michael Bills a apreciat drept foarte bună pregătirea militarilor implicaţi în exerciţiu şi le-a mulţumit pentru măiestria demonstrată. „Militarii au arătat că posedă arta menţinerii păcii. Sunt impresionat de cele văzute astăzi, de coeziunea contingentelor la îndeplinirea misiunilor, inclusiv de profesionalismul militarilor din Republica Moldova”, a spus Michael Bills. La rândul său, generalul Stoian a subliniat importanţa acestui exerciţiu pentru instruirea efectivului Armatei Naţionale.

1500 de militari din 16 ţări

Cu această ocazie, comandantul Armatei Naţionale s-a întâlnit cu militarii detaşaţi la exerciţiu şi le-a mulţumit pentru prestaţia bună şi în acest an la exerciţiul de la centrul de instruire „Iavorov”. „Aţi demonstrat o dată în plus că Armata Naţională a Republicii Moldova este bine pregătită în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii. Partenerii noştri au apreciat profesionalismul dumneavoastră”, a spus generalul Vitalie Stoian. În timpul vizitei la Academia Forţelor Terestre din Lvov, Vitalie Stoian a dăruit Muzeului Instituţiei o uniformă purtată de studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.
În acest an, în cadrul exerciţiului multinaţional „Rapid Trident” participă 1500 de militari din 16 ţări: Austria, Letonia, România, Moldova, Bulgaria, Danemarca, Ucraina, Belarus, Canada, Polonia, Slovenia, Azerbaidjan, Serbia, Marea Britanie, Norvegia, şi SUA. Armata Naţională a detaşat la exerciţiu un contingent de 90 de militari. Scopul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident” este de a îmbunătăţi interoperabilitatea trupelor multinaţionale din ţările Parteneriatului pentru Pace în operaţiuni de menţinere a păcii. Militarii moldoveni vor fi implicaţi în diferite faze de instruire la nivel de companie şi batalion. Efectivul militar va îndeplini în cadrul exerciţiului misiuni specifice operaţiunilor de menţinere a păcii, vor efectua antrenamente practice la punctele de comandă şi control, escortarea convoiului, realizarea cordonului şi operaţiuni de cercetare–patrulare. „Rapid Trident” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace, iar Armata Naţională participă la acest exerciţiu din anul 2007.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *