R Moldova, preferata UE. Mai primeste 28 de milioane de euro

, , ,
 

UE va acorda un suport financiar adiţional Republicii Moldova în valoare de 28 de milioane de euro, sub formă de grant, în cadrul Instrumentului de Vecinătate şi Parteneriat, potrivit unei decizii adoptate în cadrul Consiliului de Cooperare Republica Moldova-Uniunea Europeană, care s-a desfăşurat marţi la Bruxelles.
Comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs a declarat în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat că banii sânt oferiţi pentru anul 2012 şi reprezintă o creştere cu 30 la sută a suportului acordat de Uniunea Europeană prin acest instrument în anul curent, potrivit unui comunicat difuzat de executivul de la Chişinău. În cadrul celei de-a 14-a reuniuni a Consiliului a fost prezentat şi un raport referitor la îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor primei faze legislative a Planului de Acţiuni pentru liberalizarea vizelor.
Comisarul European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, a apreciat progresele obţinute de Republica Moldova pe calea reformelor, în special cele ce ţin de agenda europeană şi a recomandat intensificarea acţiunilor privind lupta cu corupţia şi reforma instituţiilor de drept, măsuri sprijinite financiar de UE. “Toate aceste acţiuni vor oferi premise privind trecerea la următoarea etapă a dialogului în domeniul liberalizării vizelor”, a specificat oficialul european.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *