Premierul roman, la Chisinau

, , ,
 

Premierul României, Victor Ponta, efectuează marţi o vizită de lucru la Chişinău, la invitaţia omologului său din Republica Moldova, Vlad Filat.
Vizita oficialului român se anunţă una tensionantă. Liderul mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a anunţat că susţinătorii mişcării vor organiza proteste în faţa mai multor edificii în care va intra oficialul român. Mocanu susţine că guvernarea de la Chişinău ar trebui să-şi anuleze invitaţia pentru Ponta şi să nu-l primească la Chişinău. Şi asta deoarece Ponta nu este privit cu ochi buni de către organismele europene şi ar aparţine anumitor clanuri oligarhice care ar avea interese ascunse la Chişinău.
“Eu mă duc la Chişinău ca să semnăm în sfârşit proiectul pentru gazoductul (Ungheni – Iaşi) şi pentru linia electrică. Pentru R. Moldova, ceea ce semnăm noi mâine este o cerinţă de ani de zile, pentru că asta înseamnă că vor fi interconectati la reţeaua noastră de energie electrică şi de gaz. Dacă PDL îşi va trimite oamenii la Chişinau ca să mă huiduie e treaba lor, dar e o măgărie.”, a declarat luni Victor Ponta.
Agenda discuţiilor se va axa pe analizarea stadiului proiectelor strategice de cooperare, cu un accent deosebit pe interconectările din domeniile energetic şi infrastructură, care au un impact major în procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Totodată, în contextul obiectivului strategic comun de aderare a Republicii Moldova la UE, se vor conveni alte priorităţi ale agendei bilaterale menite să sprijine parcursul european al Chişinăului. Vizita se înscrie în calendarul consultărilor politice bilaterale la nivel înalt şi reprezintă un moment important în actuala etapă de consolidare a Parteneriatului.
Programul vizitei include întrevederi oficiale ale prim-ministrului României cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, şi liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Premierul va fi însoţit de o delegaţie de miniştri care vor discuta cu omologii lor din Republica Moldova proiectele de cooperare sectorială derulate în baza Planului de Acţiune pentru aplicarea Declaraţiei Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *