Premierii Ucrainei și Rusiei au o întrevedere la Moscova

, , , ,
 
Premierul ucrainean, Mykola Azarov, pregatit sa negocieze cu Federatia Rusa

Premierul ucrainean, Mykola Azarov, pregatit sa negocieze cu Federatia Rusa

Prim-ministrul Ucrainei, Mykola Azarov, și omologul său rus, Dmitrii Medvedev, au programată pentru ziua de luni, 26 august, o întrevedere la Moscova, relateaza surse oficiale, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Întâlnirea tet-a-tet a celor doi oficiali va avea loc la reședința premierului rus din Gorki 9. Din delegația ucraineană vor face parte mai mulți membri al Guvernului și ai Administrației Prezidențiale de la Kiev.
Vitalii Lukianenko, purtătorul de cuvânt al lui Mykola Azarov, a declarat că cele două părți vor discuta despre problemele apărute în relațiile comerciale.
Agentia de presa KARADENIZ-PRESS reamintește că Serviciul Vamal din Federația Rusă a blocat importul de mărfuri din Ucraina la mijlocul lunii august 2013. Oficialii ruși au lăsat să se înțeleagă că restricțiile comerciale pe piața rusă au legătură cu intențiile Ucrainei de a semna Acordul de asociere cu UE, care prevede și crearea zonei de liber schimb cu statele europene.
Președintele rus, Vladimir Putin, a precizat ulterior că, semnând Acordul de asociere cu UE, Ucraina va denunța înțelegerile de liber schimb comercial cu CSI, care sunt în vigoare la ora actuală.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *