Pregatiri de razboi. Iranul testeaza noi rachete

, ,
 

Gardienii Revoluţiei au anunţat luni că au testat noi rachete sol-aer cu rază medie de acţiune, proiectate să lovească un avion al inamicului la o distanţă de 50 de kilometri.
Noul sistem de apărare se numeşte Ra’ad (Tunet), iar exerciţiul a fost un succes, au precizat Gardienii într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul lor oficial. Rachetele de tipul Taer-2 utilizate în sistemul Ra’ad sunt construite în ţară şi sunt “mai avansate” decât rachetele ruseşti Buk, a precizat agenţia de presă Fars. Rachete de acest tip au putut fi văzute cu ocazia unei parade militare ce a avut loc vineri la Teheran, a adăugat sursa amintită.
Iranul şi-a intensificat în ultimele săptămâni demonstraţiile sale ca putere militară, în timp ce se amplifică tensiunile cu Israelul, inamicul său declarat. Liderii israelieni ameninţă constant că vor lovi instalaţiile nucleare iraniene pentru a împiedica această ţară să se doteze cu armament nuclear, chiar dacă Teheranul insistă asupra caracterului civil al controversatului său program.
Israelul, considerat unicul posesor de arme atomice în regiune, este de părere că programul nuclear iranian reprezintă o ameninţare pentru existenţa sa. Sâmbătă, generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul-şef al Gardienilor Revoluţiei (Pasdaran), a declarat că războiul Israelului împotriva Iranului “va sfârşi prin a sosi”, avertizând că ţara sa este pregătită şi va distruge statul evreu. Generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul aviaţiei iraniene, a afirmat a doua zi că este posibil ca Teheranul să lanseze un atac “preventiv”, în cazul în care un atac israelian ar părea iminent.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *