Platforma DA, proteste la Chișinău

, , ,
 
Republica Moldova, în prag de alegeri parlamentare

Republica Moldova, în prag de alegeri parlamentare

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) va organiza un protest la Consiliul Concurenței față de creșterea din ultimul timp a prețurilor. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Andrei Năstase. El a îndemnat oamenii să participe la acțiune în număr cât mai mare.

„Așa nu se mai poate. Probabil, ați sesizat și Dvs că, în Republica Moldova, prețurile cresc de la o zi la alta, veniturile scad, iar cei care astăzi au fost lăsați să se ocupe de guvernarea țării, pur și simplu își bat joc de oameni. Luni, la ora 11:00, sper că vom fi cât mai mulți în fața Consiliului Concurenței, care nu face absolut nimic pentru ca prețurile în Moldova să fie în concordanță cu veniturile”, a declarat Andrei Năstase.

Înțelegeri de cartel

Vicepreședintele Platformei DA Alexandr Slusari a declarat că prețurile au crescut din cauza unei „înțelegeri de cartel”: „Moldova este o țară mică și ei se înțeleg ca prețurile să fie așa cum vor ei. De aceea avem cele mai mari prețuri din Europa la alimente, am avut timp de jumătate de an șase majorări la benzină și motorină. Tot se se întâmplă la noi în domeniul politicii de prețuri este un acord de cartel. Se spune că totul e liber, dar în realitate 5-6 agenți economici se înțeleg între ei care să fie prețul la produse agricole, la produse chimice, la benzină, și oamenii nu au încotro. Acest dezmăț trebuie oprit”. Liderii partidului au anunțat că Platforma Demnitate și Adevăr (DA) va organiza un protest luni. Surse din partid nu au exclus organizarea și a altor proteste.

Pe 1 iunie, Platforma DA a solicitat convocarea, de urgență a ședinței plenare a Parlamentului. Platforma a cerut examinarea situației pe piața produselor petroliere și audierea raportului Consiliului Concurenței.

Concurent electoral

Anterior Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău a înregistrat Platforma Demnitate și Adevăr în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Liderul DA a adăugat că platforma DA are o echipă de oameni cinstiți și competenți. „Deputații noștri au fost cei mai activi, iar faptele lor bune sunt apreciate de toți cei care au beneficiat de ele: de antreprenori, de medicii din prima linie, de reprezentanții micului business, de patentari și pensionari. Fie ca faptele noastre bune să ne adune în această campanie, dar și în viitorul Parlament. Platforma DA este garanția ieșirii din haos și instabilitate. „Fapta bună ne adună” – acesta este sloganul nostru, al echipei Platforma DA. Platforma DA este garanția unei vieți normale Acasă, în bunăstare, în buna înțelegere  în demnitate și adevăr”, a adăugat Năstase.  (N.G.)

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *