Plahotniuc, duplex Romania-Republica Moldova via Moscova

, , , ,
 

Vlad_Plahotniuc

Desi s-a aflat in spatele tuturor guvernelor, indiferent de culoarea politica in scopul de a-si construi imperiul financiar, Vladmir Plahotniuc a fost prins in cele din urma figurand cu mai multe identitati, atat a Republicii Moldova, cat si a Romaniei, fapt ce este ilegal, mai ales in conditiile in care el ocupa o functie de demnitar in cadrul actualului Parlament. Patron media, Plahotniuc este cunoscut si pentru relatiile bune de afaceri cu mediile rusesti din Republica Moldova si pentru faptul ca influenteaza piata publicitati in favoarea unor organe de presa rusa de limba rusa. Ziarii de la “Adevarul”, ediatia de Republica Moldova, au descoperit ca acesta are doua identitati. inaltul demnitar moldovean, Vladimir Plahotniuc, si-a schimbat de doua ori identitatea in Romania, si a candidat la parlamentarele din noiembrie 2010, din Moldova, cu  vechiul sau nume, desi in 2009 acesta si-a schimbat numele in Romania drept Vlad Ulinici. Ulinici este, de altfel, numele de fata al mamei lui Vladimir Plahotniuc. Datele personale ale politicianului coincid intocmai cu cele ale cetateanului roman Ulinici, de la data si locul nasterii pana la numele copiilor sai. Ca resedinta in Romania, Plahotniuc a indicat o casa aflata in cartierul rezidential Pipera din Voluntari, langa Bucuresti, mai scrie sursa citata.

Schimbare in familie

In data 29 ianuarie 2010, Vladimir Ulinici solicita in Romania schimbarea numelor pentru cei doi copii ai sai, Timofei si Inochentie, din Plahotniuc in Ulinici. Serialul transformarilor nu s-a oprit aici. La 2 iunie 2010, prim-vicepresedintele Moldovei a solicitat din nou statului roman o schimbare de identitate, din Vladimir in Vlad Ulinici. Din acest moment, politicianul apare in Republica Moldova ca cetatean al acestei tari, cu numele Vladimir Plahotniuc. in acelasi timp, contrar legislatiei, aceeasi persoana poarta numele Vlad Ulinici, sub care are acte de cetatean roman in dreapta Prutului. In data de  10 august 2010, sotia demnitarului, Oxana Childescu, a cerut in Romania sa-i fie schimbat numele de familie tot in Ulinici. si asta chiar daca, cu un an inainte, la 30 iunie 2009, sotii Plahotniuc au intentat actiune de divort in Moldova. Rezolutia magistratilor nu mai apare insa pe site-ul Judecatoriei. Despre dubla identitate, prim-vicepresedintele Parlamentului de la Chisinau a refuzat orice comentariu. “Nu ma intereseaza cine sunteti”, a raspuns scurt Plahotniuc-Ulinici jurnalistilor de la “Adevarul”.

Locuinta ferita

Casa sa din Romania este una retrasa si bine pazita. “Aici nu locuieste niciun domn Ulinici. Locuieste domnul Plahotniuc, dar vine foarte rar, nu sta in Romania. A cumparat casa de la unu’ Cecan, acum mai bine de un an si jumatate”, a povestit pentru “Adevarul” unul dintre paznici. in actele oficiale, imobilul figureaza ca fiind proprietatea lui Silviu Dorinel Sabau, actionarul majoritar al firmei de telecomunicatii Ines Group SRL din Romania, care cumparase casa in 2002.

Multimilionar in dolari

Vlad Plahotniuc figureaza inca in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al “Victoria Bank”, una dintre cele mai importante banci din Republica Moldova. In decembrie 2010, dupa ce a fost ales deputat si prim-vicepresedinte al Parlamentului, acesta a anuntat ca renunta la functie. Averea lui Plahotniuc este cotata la 300 de milioane de dolari in topul averilor publicat de revista ucraineana de business “Delo”, in august 2010. Cel mai bogat dintre cei 101 deputati din Parlamentul Moldovei, Plahotniuc a adunat in doi ani, numai din salarii, 270.000 de euro. Banii i-au venit atat de la “Victoria Bank”, cat si de la compania “Petrom Moldova”, unde figureaza ca vicepresedinte al Consiliului de Administratie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *