PCRM cere demiterea lui Renita, pentru ca este roman

, , ,
 

Iurie Renita - AgerpresPartidul Comuniştilor din Republica Moldova a cerut vineri rechemarea ambasadorului de la Bucureşti, Iurie Reniţă pentru că s-ar considera român. Deputatul comunist Sergiu Stati a declarat vineri în plenul parlamentului că ambasadorul ‘şi-a permis declaraţii care contravin statalităţii Republicii Moldova’. El a cerut şi audierea ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă ‘ca să explice dacă declaraţiile lui Iurie Reniţă reprezintă poziţia oficială a Ministerului’. Iurie Reniţă a declarat într-un interviu pentru România Liberă că vorbeşte limba română şi a lăsat să se înţeleagă că se consideră român.
Ambasadorul R. Moldova la Bucureşti, întrebat fiind despre perspectiva reunificării, declara: “Îmi vine foarte greu să vorbesc în numele generaţiilor viitoare şi nu ar fi corect să o privăm de acest drept legitim: avem acelaşi fundament istoric, cultural şi lingvistic. Sunt adeptul abordărilor în stil german – să trăim mai bine şi să punem în practică obiectivele şi proiectele comune curente, dar şi de perspectivă, inclusiv cele elucidate mai sus. În context, trebuie să recunosc că vorbesc limba română, iar părinţii mei, ambii, s-au născut români, de unde şi clarificarea de rigoare vis-à-vis de apartenenţa mea etnică”.

1 răspunde
  1. BORODINO
    BORODINO says:

    PCRM are o pozitie care este in afara logicii : in acte, domnul ambasador este moldovean ; dar se considera roman. Daca ar fi spus despre sine ca este un geniu, sau un gurmand, spre exemplu, probabil ca n-ar fi deranjat pe nimeni. A fi sau a te considera si altceva decat moldovean, in opinia PCRM, este o jicnire adusa statului !!! Este absurd. Pe de alta parte, acest partid considera ca un cetatean nu are dreptul la opinie vis-a-vis de propria persoana. Hilar! Dealtfel pozitia acestui partid pune intr-o pozitie antagonica si cele doua notiuni : moldovean si roman ( nu pot sa le spun nationalitati, pentru ca prima este doar o conventie fortata ca si R.M. Transnistreana, de exemplu ), fara a avea un fundament stiintific. Din nou absurd ! In concluzie, daca minciuna acestui partid este doar reprobabila, incultura nu este scuzabila. Traiasca ROMANIA, Traiasca 1 Decembrie !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *