Parlamentari israelieni solicită europarlamentarilor să boicoteze partidul naţionalist „Svoboda” din Ucraina

, , , ,
 
Popularitatea formatiunii nationaliste ucrainene Svoboda sperie Knesset-ul

Popularitatea formatiunii nationaliste ucrainene Svoboda sperie Knesset-ul

30 de membri ai Parlamentului israelian au semnat o scrisoare adresată preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în care cer deputaţilor europeni să boicoteze partidul naţionalist „Svoboda” din Ucraina. „De mai bine de o jumătate de an, primim informaţii îngrijorătoare conform cărora sentimentul naţionalist în Ucraina este în creştere şi este alimentat de organizaţia neo-nazistă „Svoboda”, care a obţinut peste 10% din voturi la ultimele alegeri parlamentare”, se arată în mesajul transmis preşedintelui PE.
„Suntem îngrijoraţi de ameninţările membrilor „Svoboda” la adresa evreilor şi ruşilor din Ucraina, precum şi a altor grupuri etnice. Aceşti oameni se inspiră din ideile naziste şi ridică în slăvi masacrele comise de către divizia ucraineană a SS în timpul celui de-al doilea război mondial”, menţionează parlamentarii israelieni.

Soc politic

Aleșii din Israel au mai subliniat că au fost „șocați” de faptul că „Svoboda” face parte din blocul opoziției unite din legislativul ucrainean, compusa din formatiunile politice opuse guvernului de la Kiev, format de catre Partidul Regiunilor. Membrii Knessetului au declarat că nu pot fi indiferenți atât timp cât există neo-nazism, în orice parte a lumii.
KARADENIZ-PRESS precizează că formațiunea nationalistă „Svoboda” se bucură, in principal, de susținerea locuitorilor din vestul Ucrainei, iar la alegerile din toamna anului trecut este prezentă în Rada Supremă de la Kiev, cu un grup format din 36 de deputati.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *