ONU, respins de Fatah

, ,
 
ONU, alungat de Fatah

ONU, alungat de Fatah

Guvernul palestinian nu va mai colabora cu reprezentantul special al ONU în Orientul Mijlociu, Nikolai Mladenov, a declarat recent un înalt oficial palestian, citat de AFP, și preluat de Agerpres. Mladenov este acuzat că şi-a depăşit atribuţiile, încercând să obţină un acord între Israel şi mişcarea islamistă Hamas.
Ahmed Majdalani, membru al comitetului executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), a afirmat într-un comunicat că i-a adus la cunoştinţă secretarului general al ONU, Antonio Guterres, faptul că Mladenov “nu mai este acceptabil” pentru guvernul palestinian.
Organizaţia Naţiunilor Unite nu a confirmat primirea mesajului respectiv, iar Mladenov nu a comentat imediat anunţul lui Majdalani.

Abbas: Nu pe bandă rulantă

Ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, a reacţionat însă printr-un comunicat în care arată că “după ce au spus ‘nu’ Israelului, ‘nu’ Statelor Unite, palestinenii spun acum ‘nu’ ONU” şi că prin această decizie preşedintele palestinian Mahmoud Abbas “continuă să conducă Autoritatea Palestiniană spre izolarea internaţională, ceea ce în ultimă instanţă le face rău palestinienilor”.
Reamintim că recent, conform unui acord încheiat cu ajutorul ONU, fâşia Gaza, controlată de mişcarea Hamas, a primit combustibil pentru centrala electrică, plătit de Qatar, deşi Autoritatea Palestiniană s-a opus.
Mladenov, cu concursul Egiptului, încearcă să obţină un armistiţiu pe termen lung între Israel şi Hamas – organizaţie care nu recunoaşte statul evreu, spre deosebire de OEP. Autoritatea Palestiniană nu este inclusă în negocierile indirecte. (M.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *