Nava cu elicoptere pentru Siria, ancorata la Murmansk

, , ,
 

Cargoul MV Alaed, încărcat cu elicoptere militare ruseşti destinate Siriei şi care a fost forţat marţi să se întoarcă din drum în largul coastelor Scoţiei, a ancorat duminică în portul Murmansk din nord-vestul Rusiei, aşteptând în prezent să primească instrucţiuni, a declarat presei armatorul rus al navei.
Vaporul naviga sub pavilionul Insulelor Curacao (Antilele Olandeze), dar, potrivit unei surse diplomatice ruse anonime citate de presa rusă, el ar urma să-şi reia drumul către Siria, de data aceasta sub pavilion rusesc şi însoţit de o altă navă civilă. Astfel, se vor putea evita inspecţiile pe vas posibile în cazul în care vaporul navighează sub pavilionul unui stat terţ. Nava MV Alaed a fost nevoită să se întoarcă din drum după ce conţinutul încărcăturii sale a fost dezvăluit, iar o companie de asigurări britanică i-a reziliat poliţa de asigurare, ceea ce împiedica nava să acosteze în vreun port.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a recunoscut joi că vaporul transporta echipamente de apărare antiaeriană şi trei elicoptere MI-25 care aparţin Siriei şi au fost reparate în Rusia. Un expert rus, Vasili Kacin, consideră că în viitor Rusia va transporta armamentul destinat Siriei pe cale aeriană atât cât va fi posibil pentru a nu mai atrage atenţia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *