Moscova: NATO are nevoie de un “mare duşman”

, ,
 
NATO, acuzat de diplomația rusă

NATO, acuzat de diplomația rusă

Summitul NATO, care a avut loc la Bruxelles, a demonstrat că Alianţa nu poate exista fără un “mare duşman”, a declarat Aleksandr Gruşko, ministrul de externe adjunct de la Moscova.

“Summitul de la Bruxelles a dezvăluit din nou codul genetic al NATO: alianţa nu poate exista fără un ‘mare duşman’. La ameninţarea rusă a fost adăugată provocarea chineză”, a subliniat Gruşko.

Ținta China

Luni, la încheierea summitului de la Bruxelles, liderii ţărilor NATO şi-au manifestat preocuparea faţă de Rusia, dar şi faţă de China. Comunicatul de la finalul summitului enumeră între provocări “influenţa crescândă şi politicile internaţionale ale Chinei”, asigurând că aliaţii vor “interacţiona cu China pentru a apăra interesele de securitate ale Alianţei”.

Participanţii la summit au menţionat pe de altă parte că “de mai bine de 25 de ani NATO se preocupă de construirea unui parteneriat cu Rusia, inclusiv prin intermediul Consiliului NATO-Rusia (NRC), iar în timp ce NATO îşi respectă angajamentele internaţionale, Rusia continuă să încalce valorile, principiile, încrederea şi angajamentele stipulate în documentele convenite şi care stau la baza relaţiei NATO-Rusia”.

Periodic și diplomația de la Beijing declară că NATO nu poate exista fără un-mare-dusman. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *