Ministrul Dezvoltarii de la Bucuresti merge la Chisinau

, , ,
 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, va întreprinde începând de joi o vizită de două zile în Republica Moldova, la invitaţia omologului său de la Chişinău, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.
În cadrul vizitei, ministrul Cristian Petrescu se va deplasa în localitatea Cotul Morii pentru a vizita casele construite cu sprijinul României, după inundaţiile din vara anului 2010, din fondurile alocate în cadrul Acordului de ajutor nerambursabil de 100 milioane euro acordat Republicii Moldova de către România. Este prima vizită a unui oficial român la Cotul Morii după finalizarea construcţiei caselor, potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chişinău.
Luni, Senatul României a aprobat în unanimitate proiectul de lege privind Acordul semnat între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova, privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.
În favoarea ratificării Protocolului s-au exprimat 90 de senatori, nefiind exprimate voturi împotrivă sau abţineri. În timpul şedinţei de plen, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a declarat că tema sprijinirii obiectivelor europene ale Republicii Moldova este una de “interes naţional” pentru România. La rândul său, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, Viorel Badea, a declarat că ratificarea proiectului reprezintă un pas spre “intrarea în normalitate în relaţia noastră cu Republica Moldova”. Proiectul de ratificare a celui de-al doilea Protocol Adiţional semnat între guvernele României şi Republicii Moldova a fost adoptat şi de Camera Deputaţilor, Senatul fiind în acest caz Cameră decizională.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *