Militarii ruși din stânga Nistrului se antrenează pentru luarea de prizonieri și operațiuni în spatele frontului

, , , ,
 

Noi exerciții ale militarilor ruși din Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) din Transnistria se desfășoară în aceste zile în stânga Nistrului. Potrivit ofițerul de presă al Districtului militar de Vest al Federației Ruse, colonelul Igor Mughinov, militarii ruși s-au antrenat pe scenariul capturării unui prizonier din tabăra inamică, cu scopul de a obține de la el informații operative. „În cadrul exercițiului, unitățile de cercetași au executat sarcini specifice în condiții apropiate de luptă, pe timp de zi și de noapte”, a declarat el pentru Gazeta.ru.

Acesta a mai spus că soldații au atacat un post al inamicului convențional și au capturat un prizonier, după care cercetașii au pătruns în spatele frontului. Folosind informația obținută de la prizonier, ei ar fi localizat și capturat scheme și exemplare ale unor arme și unități de tehnică militară de cea mai nouă generație ale inamicului convențional, precizează sursa citată.

Scopul exercițiul militar al GOTR a fost explicat de militarii superiori de la Moscova prin faptul că „exercițiul a purtat un caracter planificat și s-a desfășurat în conformitate cu planul pregătirii militare a trupelor din Districtul militar de Vest”.

Ministerul de Externe și cel al Apărării de la Chișinău au protestat în repetate rânduri în legătură cu desfășurarea unor exerciții militare organizate de comandamentul trupelor ruse din Transnistria, adesea în colaborare cu forțele militare ale regimului separatist de la Tiraspol, acestea fiind însă constant ignorate de autoritățile de la Moscova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *