Maia Sandu, vizită oficială în Italia

, ,
 
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea întrevederi cu diaspora moldovenească din Italia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea întrevederi cu diaspora moldovenească din Italia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian. Vineri, 18 iunie, ea se va întîlni cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din această țară. O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale.

Este prima vizită oficială pe care Maia Sandu o face în Italia, unde există o puternică diasporă moldovenească.

Întrevedere cu diaspora

Agenda mai include întrevederi cu Președintele Senatului, doamna Maria Casselati; Președintele Camerei Deputaților, domnul Roberto Fico; Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, domnul Pierro Fassino; membrii Grupului de prietenie Republica Moldova – Italia din Senat; Primarul orașului Roma, doamna Virginia Raggi. De asemenea, Maia Sandu planifică să se întîlnească cu reprezentanții diasporei, Italia fiind țara cu cea mai mare comunitate de cetățeni moldoveni din Europa. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *