MAE rus actualizează Conceptul Politicii Externe

, ,
 
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este un aliat de nădejde al președintelui Putin

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este un aliat de nădejde al președintelui Putin

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova lucrează, în prezent, la actualizarea Conceptului politicii externe al Rusiei și le-a urat tinerilor diplomați să contribuie la formarea unor abordări generale și a strategiei de politică externă a Rusiei, relatează TASS.

Adresându-se absolvenților de studii universitare acceptați pentru prima dată în serviciul diplomatic, Lavrov le-a atras atenția că vor avea șansa să lucreze într-o etapă plină de responsabilitate a istoriei ruse și mondiale, deoarece situația în lume nu devine mai simplă. ”Acest lucru nu face decât să adauge un plus de incitare, sincer vorbind. Obligă la o gândire creativă, având mereu ca prim obiectiv îndeplinirea principalei meniri a politii noastre externe – aceea de a asigura un maxim de condiții externe favorabile dezvoltării interne a țării. Acesta este principalul conținut al Conceptului politii externe a Federației Ruse, aprobat în 2016 de președintele Vladimir Putin”, a spus el.

Îndemn strategic

Timpul zboară repede. Acum ne ocupăm de actualizarea acestui document strategic. Nu mă îndoiesc că, pe segmentul său de muncă în departamentele de resort, fiecare dintre voi va contribui la formarea abordărilor noastre generale și a strategiei de politică externă în etapa actuală”, a adăugat ministrul.

Vă doresc să începeți să scrieți ”notițele” care vor ajuta la dezvoltarea politicii noastre externe pe direcțiile corespunzătoare. Dar cu scopul ca, într-un final, ele să ajungă la Centrul de istorie a diplomației ruse. Străduiți-vă! Vă urez succese dintre cele mai mari! Cu mulți dintre voi ne vom întâlni la locul de muncă”, a subliniat Lavrov, citat de mass-media. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *