Liga Araba continua misiunea in Siria

, ,
 

arab leagueLiga Arabă s-a pronunţat duminică pentru continuarea misiunii de observatori în Siria, în pofida criticilor la adresa ei, se spune într-un comunicat al acestei organizaţii.
Comitetul ministerial al Ligii, care răspunde de dosarul sirian, a decis să ‘acorde observatorilor timpul necesar pentru a-şi continua misiunea conform protocolului’, după ce a analizat primul raport al şefului observatorilor, generalul sudanez Mohammed Mustapha al-Dabi. Douăzeci şi unu de civili au fost ucişi în noi violenţe sâmbătă în Siria, 17 de forţele de securitate şi patru de o rachetă vizând susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului.
La Homs, un centru de protest împotriva regimului, “forţele de securitate au deschis focul asupra manifestanţilor, omorând şapte dintre ei”, a declarat presedintele OSDH, Rami Abdel Rahmane, cu sediul în Marea Britanie. De asemenea la Homs, “persoane necunoscute au tras sâmbătă seară o rachetă de tip RPG asupra unui cartier proregim, unde locuitorii au mărşăluit cu lumânări în memoria victimelor atentatului comis la Damasc, făcând patru morţi şi numeroşi răniţi”, a adăugat Abdel Rahmane.
Şi la Maarret Dabse, în provincia Idleb, 10 civili au fost ucişi când forţele de securitate au tras fără discernământ, potrivit aceleiaşi surse. În plus, patru persoane au murit sâmbătă în urma rănilor produse cu o zi înainte de tirurile forţelor de securitate la Harasta, în regiunea Damascului.
Mii de persoane au participat sâmbătă la Damasc la funeraliile celor 26 de victime ale atentatului sinucigaş comis vineri în centrul capitalei, după care regimul a promis că va replica cu “o mână de fier”. Atentatul, care a făcut de asemenea 63 de răniţi, a fost imputat de autorităţi “teroriştilor”, în timp opoziţia acuză regimul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *