Liderul tătărilor crimeeni: „Rusia schimbă cu forța situația demografică din Crimeea”

, , ,
 

Liderul tătarilor crimeeni, Mustafa Djemilev

Rusia schimbă forțat situația demografică in teritoriile ocupate ale Crimeei, iar circa 250.000 de oameni din regiunile estice Donețk și Lugansk din sunt aduși pentru popularea Crimeei, a declarat comisarul tătarilor de pe lângă Președinția Ucrainei, Mustafa Djemilev, în cadrul unui interviu pentru Canal 5.

„Rusia încalcă grosolan Convenția de la Geneva (privind drepturile drepturile necombatanților și tratamentul prizonierilor de război -n.r.) în ceea ce privește schimbarea forțată a situației demografice în teritoriile ocupate prin forțarea băștinașilor de a părăsi peninsula și apoi repopularea ei cu oameni loiali autorităților ruse. Circa 250.000 de rezidenți pro-ruși a teritoriilor separatiste Donețk și Lugansk au fost trimiși în Crimeea. Mulți dintre aceștia sunt criminali. În plus, cel puțin 250.000, sau chiar 300 -400.000 de oameni, potrivit mai multor estimări, au fost trimiși în Crimeea ocupată de Federația Rusă”, a declarat acesta.

El a subliniat că astfel de acțiuni contrazic direct cererile convențiilor de la Geneva și sunt clasificate drept crime de război.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *