Kremlin-ul refuză să achite taxe vamale pentru Flota militara rusa a Mării Negre

, , ,
 

Flota militara a Marii Negre, simbol al influentei ruse in Ucraina

Ucraina consideră că, mărfurile care sunt destinate Flotei ruse a Mării Negre trebuie taxate corespunzător, iar partea rusă consideră că, taxarea se face fără nico bază legală, relateaza mass-media regionala. Conform declaraţiei ministrului rus de externe, Serghei Lacrov, Rusia considră că taxele vamale pentru mărfurile destinate flotei sunt fixate de Ucraina „în mod unilateral” şi contravin acordului privind statul Flotei ruse a Mării Negre. El a remarcat că, în caz dacă partea ucraineană renunţă la aceste plăţi, Rusia este gata să „investească în infrastructura socială a Sevastopolului”. „Între Kiev şi Moscova continuă negocierile privitor la necesitatea aplicării taxelor vamale la importul în Ucraina a mărfurilor destinate flotei. Partea Ucraineană consideră că mărfurile trebuie taxate, iar ministerul de externe al Rusiei consideră că impozitarea acestor mărfuri se face fără nicio bază legală”, a remarcat ministrul de externe rus. El a adăugat că, „nu se îndoieşte de rezolvarea urgentă a acestei probleme”.

Acord contestat

La sfârşitul anului 2012, biroul de presă al Serviciului vamal de stat al Ucrainei, a declarat că scutiri de taxe pentru mărfurile importate în Ucraina pentru necesităţile militare ale flotei ruse nu sunt prevăzute nici în acordurile internaţionale, ratificate de Rada Supremă nici în legislaţia ucraineană.
Reamintim că, în aprilie 2012, Rusia şi Ucraina au semnta un acord care prelungeşte staţionarea flotei ruseşti în Crimea cu 25 de ani, începând cu 2017, cu posibilitatea prelungirii acordului pe perioade de 5 ani, acord puternic contestat de catre opozitia de la Kiev.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *