Justiția din Republica Moldova, decapitată prin demisie

, , , ,
 
Fostul ministru al Justiției de la Chișinău, Alexandru Tănase, a demisionat în mod controversat

Fostul ministru al Justiției de la Chișinău, Alexandru Tănase, a demisionat în mod controversat

Ministrul moldovean al Justiţiei, Alexandru Tănase, a demisionat, duminică, în urma unor interceptări telefonice apărute în presă privind o discuţie între Tănase şi omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat ulterior în dosarul fraudelor din sistemul bancar moldovenesc, relatează site-ul Unimedia, preluat de agenția KARADENIZ PRESS.

„Am acceptat demnitatea de ministru al Justiţiei pentru a promova reforme pe domeniul justiţiei, fiind conştient de complexitatea şi dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activităţi politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni ţintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcţie de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar şi de motive lipsite de pertinenţă, orice iniţiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluţie în situaţia creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, astfel încheindu-mi cariera publică”, a transmis Alexandru Tănase prin intermediul contului personal de Facebook.

Convorbiri dubioase

Alexandru Tănase renunţă la funcţia de ministru al Justiţiei la două luni după ce a fost instalat. Tănase a depus jurământul de învestire la 10 martie 2018, succedându-l pe Vladimir Cebotari.

Recent, presa de la Chişinău a publicat o presupusă interceptare telefonică a unei discuţii din anul 2015 între Alexandru Tănase, pe atunci preşedintele Curţii Constituţionale, şi fostul deputat şi bancher Veaceslav Platon. Pe un ton prietenesc, în limba rusă, cei doi au vorbit despre anumite hotărâri ale Curţii Constituţionale legate de sistemul bancar şi noile legi care oferă mai multă imunitate Băncii Naţionale. (N.G.)

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *