Italia, alegeri anticipate post-COVID

de | iun. 8, 2020 | Știri, UE | 0 comentarii

Matteo Salvini, şeful partidului italian de extrema dreaptă Liga, doreşte organizarea de alegeri legislative anticipate la toamnă pentru a înlătura guvernul lui Giuseppe Conte, acuzat că „nu are idei clare” şi că „se opune libertăţii întreprinzătorilor”, relatează mass-media italiană, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Italienii sunt deja chemaţi să voteze în toamnă în […]
Italia, amenințată de o nouă criză politică
Italia, amenințată de o nouă criză politică

Italia, amenințată de o nouă criză politică

Matteo Salvini, şeful partidului italian de extrema dreaptă Liga, doreşte organizarea de alegeri legislative anticipate la toamnă pentru a înlătura guvernul lui Giuseppe Conte, acuzat că „nu are idei clare” şi că „se opune libertăţii întreprinzătorilor”, relatează mass-media italiană, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

Italienii sunt deja chemaţi să voteze în toamnă în alegeri regionale (în urma cărora vor fi desemnaţi preşedinţii mai multor regiuni) şi pentru a se pronunţa prin referendum cu privire la reducerea numărului de parlamentari din Legislativul de la Roma.

Război politic

„Le cerem alegătorilor să se pronunţe (şi) asupra unui guvern care să rămână la putere cinci ani şi care să aibă idei clare”, a declarat Salvini într-un interviu publicat luni în cotidianul La Stampa, aparţinând grupului Fiat. „Acest guvern ideologic, care se opune libertăţii întreprinzătorului şi a celei religioase, şcolilor şi spitalelor private trebuie să plece”, a insistat liderul Liga, care a scăzut în sondaje de la începutul crizei coronavirusului, care a făcut ca imigraţia – principalul cal de bătaie al extremei drepte italiene – să treacă în plan secund.

„Am încercat să cooperăm cu acest guvern. L-am acoperit de propuneri, iar rezultatul a fost zero. Totul este blocat din toamna trecută din cauza litigiilor din cadrul majorităţii guvernamentale”, a continuat Salvini, citat de mass-media. (K.P.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *