Israelul nu va ataca, deocamdata, Iranul

, ,
 

iran-nuclearIsraelul nu a decis deocamdată atacarea Iranului cu scopul de a bloca controversatul program nuclear iranian.
Decalaraţia a fost făcută de generalul Ronald Burgess, director al Agenţiei de informaţii militare (DIA – Defense Intelligence Agency). Teheranul depune eforturi pentru consolidarea capacităţilor sale navale, balistice şi nucleare, ar putea bloca “temporar” Strâmtoarea Ormuz şi ar putea recurge la grupări teroriste în caz de conflict, însă Israelul nu a luat încă nicio decizie de atacare a Iranului, a indicat sursa amintită, transmite Mediafax. De asemenea, “este puţin probabil ca Iranul să iniţieze sau să provoace un conflict în mod intenţionat, potrivit DIA”, a continuat generalul Burgess.
Conducerea iraniană continuă programul nuclear dar nu a luat nicio decizie privind dotarea Iranului cu bomba atomică, a indicat la rândul său directorul naţional al serviciilor de informaţii americane (DNI), James Clapper. “Credem că o decizie în acest sens va fi luată de însuşi liderul spiritual suprem, dar după o profundă analiză cost-beneficiu”, a explicat şeful DNI.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a estimat joi că sancţiunile economice şi financiare impuse Iranului nu au produs rezultatele scontate iar continuarea programului nuclear iranian constituie o mare problemă regională şi la nivel mondial. Miercuri, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a anunţat noi realizări în domeniu, între care faptul că Iranul a produs propriul său combustibil nuclear pe bază de uraniu îmbogăţit 20%, necesar reactorului de cercetări de la Teheran.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *