Israelul nu a luat inca decizia de a ataca Iranul

, ,
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marţi că nu a luat nicio decizie privind un eventual atac împotriva Iranului, reafirmând însă că este „dreptul Israelului să se apere”.
„Nu am luat nicio decizie” cu privire la un eventual atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, a susţinut premierul Netanyahu. El a reafirmat însă „dreptul Israelului de a se apăra în faţa oricărei ameninţări la adresa securităţii şi existenţei sale”. Întrebat în legătură cu informaţiile de presă despre faptul că statul major al armatei, Mossad-ului, dar şi serviciului de securitate internă Shin Beth, s-ar opune unei intervenţii militare fără sprijinul SUA, premierul israelian a răspuns că „într-o democraţie doar conducătorii politici decid, iar militarii execută”.
Premierul israelian a făcut aceste declaraţii înainte de sosirea în Israel a secretarului american al Apărării, Leon Panetta, cu care va discuta pe tema dosarului nuclear iranian. La rândul său, Leon Panetta a respins marţi informaţiile apărute în presă, conform cărora ar fi urmat să discute planuri de atac asupra Iranului cu oficiali israelieni, cu ocazia unei scurte vizite în această ţară. Cu ocazia unor declaraţii făcute la Cairo, cu puţin timp înainte să se urce în avion spre Israel, Panetta a precizat că va discuta cu oficialii israelieni despre diferite subiecte, dar a exclus planurile militare de atac dintre acestea.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *