Israel va emite pașapoarte COVID

, ,
 
Ierusalimul combate pandemia

Ierusalimul combate pandemia

Autoritățile de la Ierusalim vor emite acte de identificare a celor care au fost vaccinați împotriva COVID, relatează mass-media locală. Acestea vor asigura o serie de privilegii, inclusiv accesul în locuri ”restricționate altor persoane”.

Israelul a mai anunţat că va interzice intrarea străinilor pentru a preveni răspândirea unei noi tulpini considerată a fi deosebit de contagioasă.

Ministrul israelian al Sănătății Yuli Edelstein a declarat că strategia presupune emiterea unui un model de pașaport ”verde”. Strategia va fi implementată imediat ce va începe vaccinarea în masă a populației.

”La două săptămâni după a doua injecție, o persoană care a fost vaccinată va primi un pașaport verde”, a explicat el. Oficialul a mai adăugat că documentul va ”elibera oamenii din izolare” și va ”permite oamenilor să intre în locuri care vor fi încă interzise (…)”.

Operațiune dificilă

Înaltul oficial a declarat că procesul de creare a unei noi forme de identificare este ”o operațiune logistică dificilă”. Guvernul de la Ierusalim nu a dezvăluit metoda de funcționare a noilor pașapoarte.

Premierul Benjamin Netanyahu a dispus dezvoltarea unui plan ”prin care oricine primește vaccinul să poată să arate un card sau o aplicație care să-i permită să intre la evenimente sau în mall-uri, și să aibă parte de facilități și alte genuri de servicii”. Netanyahu a declarat că programul are scopul de a ”încuraja vaccinarea”.

Statul evreu a impus deja două carantine naționale de la începutul pandemiei și continuă să impună anumite restricții.

Vaccinare politică

Premierul Benjamin Netanyahu a devenit sâmbătă primul cetăţean israelian care s-a vaccinat împotriva COVID-19. El le-a cerut cetățenilor israelieni să-şi depăşească temerile şi scepticismul.

”Este un moment emoţionant”, a spus Netanyahu, care a adăugat că actuala pandemie este ”cea mai dură cu care s-a confruntat umanitatea în ultimii 100 de ani”.

Campania de vaccinare din Israel trebuia să înceapă iniţial pe 27 decembrie, dar a fost devansată cu o săptămână. Primele doze de vaccin au ajuns în Israel în urmă cu o săptămână, obiectivul fiind administrarea unui număr de 60.000 de doze în fiecare zi. (Isac Mihai)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *