Israel. Avigdor Lieberman risca sa fie inculpat pentru coruptie

, ,
 

Avigdor LiebermanAvocaţii ministrului israelian al afacerilor externe Avigdor Lieberman urmează a fi audiaţi începând de marţi într-un dosar în care acesta este suspectat de operaţiuni financiare frauduloase, potrivit unei surse judiciare.
Patru avocaţi ai ministrului de externe urmează să-şi susţină marţi şi miercuri argumentele în faţa procurorului general Yehouda Weinstein şi a procurorului statului Moshe Lador pentru ca Avigdor Lieberman să nu fie inculpat. Yehouda Weinstein va trebui apoi să ia o decizie definitivă cu privire la capetele de acuzare reţinute împotriva lui Lieberman pentru fapte ce privesc ‘mai multe milioane’ de dolari din perioada 2001-2008, când acesta a fost deputat şi a deţinut o serie de portofolii ministeriale (infrastructuri naţionale, transporturi, afaceri strategice).
Potrivit presei israeliene, va fi nevoie de câteva luni pentru ca Yehouda Weinstein, care este şi consilier juridic al guvernului, să pronunţe o decizie. În aprilie 2011, el şi-a exprimat intenţia de a-l urmări pe Avigdor Lieberman pentru spălare de bani, mituire de martor, abuz de încredere şi diverse fraude, acuzaţii pe care ministrul le-a respins. Spălarea de bani este pasibilă de zece ani de închisoare în Israel. Şeful diplomaţiei israeliene a promis să demisioneze dacă va fi inculpat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *