Ianukovici vrea să construiască o Europă în interiorul Ucrainei

, , ,
 

Presedintele Ianukovici viseaza la integrarea Ucrainei in UE

Ucraina se va folosi de pauza din relaţiile sale cu Uniunea Europeană şi va construi o Europă în interiorul statului ucrainean, a declarat, preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, citat de mass-media regionala. „Aderarea la Uniunea Europeană rămâne prioritatea noastră. Însă până atunci, vom încerca să construim o Europă în Ucraina”, a explicat Ianukovici în timpul şedinţei din cadrul Forumului Economic Mondial, care se desfăşoară la Istanbul.
Șeful statului ucrainean a precizat că este conştient de faptul că aderarea la UE depinde în mare măsură de Ucraina şi de schimbările pe care trebuie să le facă această ţară.
Reamintim ca mai mulți oficiali europeni au criticat Ucraina în repetate rânduri, declarând că nu respectă drepturile şi libertăţile omului. Ei au făcut trimitere, în special, la cazul fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare. Liderii din Europa susţin că decizia privind arestarea ex-premierului ucrainean este una motivată politic, întrucât Timoşenko este considerată cel mai de temut adversar al actualului preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici.
Cu toate acestea, Ucraina mai speră să semneze până la sfârşitul anului 2012 Acordul de asociere cu UE, care include şi crearea zonei de liber schimb.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *