Ianukovici rescrie istoria Ucrainei

, , , ,
 

Administratia prezidentiala de la Kiev revoca istoria recenta a Ucrainei

Administratia prezidentiala de la Kiev revoca istoria recenta a Ucrainei

Conform mass-media de la Kiev, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS, noul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, a precizat că declararea lui Stepan Bandera drept erou al Ucrainei influenţează şi mai mult scindarea Ucrainei, şi el pe viitor va lua măsurile necesare ca să nu mai apară „dorinţa de a rescrie istoria”. Acordarea acestei decoraţii este o greşeală şi din cauză că aceasta a apărut în anii independenţei Ucrainei, iar decorarea persoanelor care nu mai există nu este legala sau corecta, a mai declarat Ianukovici.
Perdantul recentelor alegeri prezidentiale, fostul presedinte Viktor Iuşcenko şi-a exprimat speranţa că „nimănui nu o să i se ridice mâna să anuleze decretul preşedintelui Iuşcenko de atribuire a titlului de erou a Ucrainei unui cunoscut luptător împotriva moscalilor, Stepan Bandera”. El a cerut ucrainenilor să-şi respecte istoria iar noului presedinte i-a spus ca „Viktor Ianukovici nu ar fi ajuns preşedinte al unui stat independent, în cel mai bun caz ar fi fost acum un funcţionar imperial în Malorosia (Rusia mică) dacă nu ar fi fost adevăraţii patrioţi ca Bandera”
Premierul Rusiei a criticat şi el decizia lui Iuşcenko declarând că Bandera nu numai că a fost aliatul fasciştilor dar şi s-a manifestat cu deosebită cruzime în exterminarea evreilor şi polonezilor. La rândul lui preşedintele Poloniei Lech Kaczyński a criticat iniţiativa fostului preşedinte ucrainean. Conform lui, în urma acţiunilor armatei lui Bandera (UPA) în Polonia de est au fost exterminaţi 100 mii de oameni. „Polonezii erau omorâţi pentru simplu motiv că erau polonezi” a declarat acesta, citat de mass-media de la Varsovia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *