Guvernatoarea Vlah, vizită la Iași

, , ,
 
Sprijin UE pentru Găgăuzia

Sprijin UE pentru Găgăuzia

Guvernatoarea UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, a întreprins ieri o vizită la Iaşi, România, unde s-a întâlnit cu primarul municipiului, Mihai Chirica. Başcanul a declarat în cadrul întrevederii că Iaşi „este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe în domeniul tehnologiilor informaţionale” şi că îşi doreşte la acest capitol investiţii din partea României în autonomia găgăuză, transmite gagauzinfo.md.

Vlah a relatat despre realizările specialiştilor IT din regiune, menţionând că UTA Găgăuzia este interesată de investiţii în industrie, în elaborarea proiectelor economice, finanţate din mijloacele Uniunii Europene.

Invitație la forum

Suntem impresionaţi de dezvoltarea sectorului industrial şi IT în Iaşi. În prezent, Iaşul este un oraş modern cu o platformă performantă, unde sunt elaborate tehnologiile viitorului. Ne dorim să învăţăm de aici ca să convingem mari companii industriale să investească în viitorul nostru. Ne dorim să învăţăm de la Iaşi cum să creăm oportunităţi viabile, economice şi financiare, pentru tinerii noştri, motivându-i să rămână acasă. De asemenea, vrem să învăţăm să elaborăm proiecte care vor putea atrage finanţare europeană şi Iaşul are mare experienţă în acest sens. Vă mulţumim pentru deschidere şi dorinţa de a ne ajuta”, a spus Irina Vlah, citată de gagauzinfo.md, la întâlnirea cu edilul ieşean.

Başcanul l-a invitat pe Mihai Chirica să viziteze autonomia şi să participe la forumul Invest Gagauzia-2021. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *