Georgia aresteaza spioni rusi

, , ,
 

Presedintele georgian Saakasvili acuza Rusia de spionaj

Presedintele georgian Saakasvili acuza Rusia de spionaj

20 de cetateni georgieni suspectaţi de spionaj în favoarea Rusiei au fost arestaţi în diferite localitati din fosta republica sovietica, relatează surse oficiale de la Tbilisi, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Solicitat de KARADENIZ PRESS, serviciul de presa al ministerului georgian de Interne nu a confirmat, dar nici nu a dezminţit informaţiile. La randul lor, surse anonime din serviciile georgiene de securitate au declarat, in exclusivitate pentru agentia de presa KARADENIZ PRESS, ca in perioada urmatoare autoritatile georgiene vor efectua noi arestari. “Nu putem nici să confirmăm, nici să dezminţim această informaţie. Vom face un anunţ (în această privinţă) în zilele următoare”, a declarat Ciota Utiacivili, purtătorul de cuvânt al Ministerului georgian de Interne.
Reamintim ca in august 2008, Rusia şi Georgia s-au confruntat într-un scurt război pentru controlarea regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud. Georgiei a pierdut războiul iar Moscova a recunocut independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei, un alt teritoriu georgian separatist.
Totodata, in anul 2006, patru ofiţeri ruşi au fost arestaţi în Georgia, fiind acuzaţi de spionaj în favoarea Moscovei. În acelaşi an, ofiţerii au fost predaţi Rusiei prin intermediul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *