General rus ucis de Armata Siriana Libera

, , ,
 

Armata Siriană Liberă a anunţat miercuri dimineaţă uciderea unui general rus, care ar fi fost consilier al ministrului apărării de la Damasc şi, totodată, al şefului Statului Major al armatei guvernamentale siriene.
În materialul despre moartea generalului rus Vladimir Petrovici Kojaiev, canalul de televiziune Al Arabiya a arătat cartea de identitate a acestuia emisă de autorităţile siriene. Potrivit postului, împreună cu generalul rus a fost ucis şi translatorul său personal Ahmed Aiq.
ASL susţine într-o declaraţie că aceasta este o dovadă a implicării Rusiei în conflictul din Siria. De la generalul ucis au fost confiscate mai multe hărţi şi documente referitoare la opoziţia siriană şi, inclusiv la ASL, conform canalului media menţionat. În aceeaşi declaraţie a Armatei Siriene Libere se mai menţionează că operaţiunea de eliminare a generalului rus a fost desfăşurată de gruparea Ghota din Damasc, cu sprijinul reprezentanţilor ASL. Ministerul de Externe al Rusiei nu a făcut deocamdată niciun comentariu în legătură cu această ştire, preluată de mai multe canale media ruse.
În altă ordine de idei, dezărtările din armata lui Bashar al -Assad continuă. Un general şi alţi 12 ofiţeri sirieni au dezertat fugind în Turcia, unde în ultimele 24 de ore au ajuns sute de refugiaţi provenind din Siria, a anunţat presa turcă. Aproximativ 20 de generali sirieni au dezertat de la declanşarea conflictului în Siria în urmă cu aproape un an şi jumătate. Unii din generalii dezertori s-au infiltrat ulterior în Siria pentru a lupta împotriva regimului de la Damasc.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *