Gazoductul Iasi-Ungheni, in atentia premierilor de la Chisinau si Bucuresti

, , ,
 

Guvernele României şi Republicii Moldova vor declara construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni proiect de interes naţional pentru ambele state. Vlad Filat a declarat joi seară la postul naţional de televiziune Moldova 1 că a convenit aceasta în cadrul întrevederii din ajun la Bucureşti cu Victor Ponta.
‘În ceea ce ţine de gazoduct, am convenit ca la următoarele şedinţe ale guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti să fie declarate ca proiect de interes naţional. Aceasta presupune o cu totul şi cu totul altă atitudine şi implicare’, a declarat Vlad Filat. El a evitat csă spună când ar putea fi finalizată construcţia gazoductului, dar a menţionat că până la sfârşitul lunii urmează să fie elaborat caietul de sarcini care va stabili mai exact care va fi perioada de timp necesară. Anterior, autorităţile de la Chişinău spuneau că gazoductul ar putea fi construit până la sfârşitul anului, dar preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că cel mai probabil va fi finalizat în anul 2014.
De asemenea, el a declarat că a convenit cu premierul român şi în privinţa implementării proiectului de interconectare a reţelelor energetice Iaşi-Ungheni.
Printre subiectele care au fost abordate în cadrul întrevederii premierului Vlad Filat cu omologul Victor Ponta s-au numărat diversificarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale pe multiple planuri, dar şi  colaborarea ce vizează parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova. Cei doi premieri au făcut miercuri o trecere în revistă a acţiunilor de pe agenda bilaterală realizate până în prezent, menţionând, totodată, că există un mare potenţial pentru dezvoltarea cooperării în continuare.
Filat l-a felicitat pe Victor Ponta cu ocazia învestirii în funcţie, dorindu-i mult succes în activitatea din continuare. Totodată, acesta a menţionat că, în ultimii doi ani, relaţiile moldo-române au cunoscut o ascensiune continuă şi s-a declarat convins că aceeaşi dinamică va fi păstrată şi în continuare. După întrevedere, cei doi premieri au mers pe Arena Naţională din Bucureşti, unde au asistat la finala Ligii Europa, disputată între echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *