Fostul sef al Securitatii moldovenesti spune ca Voronin ar fi putut fi asasinat

, , ,
 

Fostul sef al SIS, Artur Resetnikov

Fostul sef al SIS, Artur Resetnikov

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) din Republica Moldova, organizatia succesoare a KGB, Artur Resetnicov, a declarat miercuri in fata procurorilor ca dupa protestele din aprilie 2009, se planuia asasinarea lui Vladimir Voronin, relateaza mass-media de la Chisinau, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. “La SIS au parvenit informatii, incepand chiar din ziua de 7 aprilie, ca se urmarea asasinarea presedintelui de atunci, Vladimir Voronin”, a afirmat Resetnicov. El a mai adaugat ca, “in urma masurilor informative si contrainformative pe care le-a desfasurat SIS la 7 aprilie, dar si dupa aceea, au fost obtinute informatii potrivit carora ar putea avea loc o tentativa de asasinare a lui Vladimir Voronin”. Fostul sef al SIS a mai spus ca in acest moment, toate informatiile in acest sens se afla la SIS. Totodata, acesta nu a putut raspunde daca informatiile respective au fost transmise Procuraturii Generale in timp ce se afla in functia de sef al SIS-ului.

Fara comentarii

Seful Directiei exercitare urmarire penala, Igor Popa, a replicat pentru Jurnal.md ca “nu poate comenta declaratiile lui Resetnicov deocamdata”. Fostul director al Serviciului de Informatii si Securitate a mai afirmat ca SIS a avut informatii din timp despre faptul ca, dupa alegerile din 5 aprilie 2009, vor fi organizate manifestari in masa, cu lozinci antistatale. “Inca din martie au incercat sa vina in Republica Moldova circa 2.000 de tineri din statul vecin, ca sa danseze aici dansurile lor rituale, pe 27 martie, cu ocazia Unirii, si sa strige lozinci antistatale. Noi am actionat si nu am admis acest lucru, astfel ca in tara au intrat doar vreo 15 tineri”, a spus Resetnicov, care a fost audiat in calitate de martor in dosarul evenimentelor postelectorale de anul trecut.

Proiect de suflet al lui Voronin

Artur Resetnicov, de profesie jurist, a fost numit in octombrie 2007 in functia de director al Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova. In presa de la Chisinau, fostul sef al Serviciului de Informatii si Securitate din Republica Moldova este caracterizat drept “copilul de casa” al fostului presedinte Vladimir Voronin, cu care a lucrat, indeplinind diferite functii, inclusiv cea de consilier, inca de la instalarea in functie a acestuia, in 2001. De asemenea, presa a mai scris ca Resetnicov ar fi cunoscut pentru concertarea unor actiuni antiromanesti, procomuniste si promoscovite. Totodata, presa de la Chisinau a scris ca Resetnicov ar fi chiar unul dintre nepotii de gradului doi ai lui Voronin. De asemenea, mass-media de peste Prut a scris ca aceasta ar avea relatii stranse Moscova, motiv pentru care a fost propulsat in functia de sef al SIS la varsta de numai 32 de ani.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *