Filat vorbeste voalat despre refacerea AIE

, , ,
 

Ghimpu Filat

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat intr-un interviu pentru Unimedia.info ca Moldova are nevoie de stabilitate politica, iar instituirea unei majoritati parlamentare clare este indispensabila pentru a putea fi implementat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana. El a spus spus ca discutiile privind formarea unei majoritati parlamentare trebuie initiate in cel mai scurt timp, chiar dupa alegerile locale.

„Dupa alegeri va trebui sa avem discuţii serioase privind instituirea unei majoritaţi parlamentare clare. Or, avem nevoie mai mult ca oricand de stabilitate pentru a putea implementa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, pentru a promova noi reforme, pentru a duce la bun sfarsit toate procesele care vizeaza calitatea vieţii oamenilor si viitorul Republicii Moldova”, a declarat Filat. Totodata, liderul PLDM a reiterate ca, indiferent de speculatiile care se fac, Moldova va continua parcursul European. „Cetaţenii au ales calea de dezvoltare si aceasta este integrarea europeana. in context, as vrea sa menţionez ca, oricate speculaţii s-ar face la aceasta tema, Moldova va continua calea integrarii europene. Noi nu vom devia de la acest obiectiv pentru ca integrarea europeana nu se negociaza”, a adaugat Filat. Crearea unei majoritati parlamentare pro-europene implica cooptarea la guvernare a Partidului Liberal, fost partener de guvernare al PLDM si PD. De altfel, si liderul PL Mihai Ghimpu a cochetat cu idea de a reveni la guvernare in viitorul apropiat.

Tatonari si regrupari politice dupa alegerile locale

La inceputul lunii, Ghimpu, declara ca formatiunea pe care o conduce ar fi dispusa sa revina la guvernare in formatul fostei Aliante pentru Integrare European (AIE), dupa alegerile locale ce vor avea loc luna viitoare in Republica Moldova. `Anticipatele ar aduce puterea lui Putin (in Moldova). Nu cu tancul, ca in Ucraina sau ca in ’92, cand ne-au luat teritoriul din stanga Nistrului, ci in mod democratic. si asta-i cea mai mare problema care ma deranjeaza: chiar sa nu constientizeze politicienii ceea ce se intampla?’, s-a intrebat retoric Ghimpu, criticand actuala guvernare de la Chisinau pentru ca prin actiunile sale determina electoratul sa voteze nu atat pentru Dodon (liderul Partidului Socialist pro-Kremlin), cat impotriva actualilor guvernanti. Dupa alegerile locale ar putea fi constituita o majoritate parlamentara, iar guvernul premierului Chiril Gaburici nu va fi schimbat, declarase anterior presedintele Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, a carui formatiune participa la coalitia de la putere la Chisinau impreuna cu Partidul Liberal Democrat (PLDM), cele doua formatiuni beneficiind de sprijinul comunistilor in Parlament.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *