Evghenia Timosenko vrea sa o intalneasca pe Angela Merkel

, ,
 

Fiica Iuliei Timoşenko se va duce la Berlin luni unde vrea să se întâlnească cu cancelarul german Angela Merkel, scrie presa germană.
Evghenia Timoşenko se va duce la Berlin pentru a lua parte la o conferinţă a grupului parlamentar al conservatorilor germani ai dnei Merkel, dedicată drepturilor omului. “Cancelarul german a întâlnit-o deja o dată pe Evghenia Timoşenko în trecut. Nu este exclus ca ea să o facă din nou”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, adăugând că “nu există niciun plan pentru aşa ceva”. Evghenia Timoşenko vrea de asemenea să se întâlnească cu preşedintele german Joachim Gauck.
În altă ordine de idei, Iulia Timoşenko, care suferă din cauza unor probleme la coloana vertebrală, a acceptat să fie îngrijită în Ucraina de un medic german, a anunţat vineri şeful clinicii berlineze Charite Karl Marx Einhaupl. “Dna Timoşenko şi-a dat acordul preliminar pentru a fi spitalizată începând de marţi, 8 mai” într-o unitate din Harkiv, unde este încarcerată, conform declaraţiei comune a medicilor germani şi ucraineni citită în faţa presei de Einhaupl, la ieşirea din închisoarea în care se află opozanta.
“Un doctor de la Charite va începe imediat tratamentul cu sprijinul doctorilor ucraineni”, a adăugat textul, citit de Karl Marx Einhaupl în prezenţa ministrului adjunct ucrainean al sănătăţii, Raisa Moiseenko. Einhaupl şi colegul său de la Charite Norbert Haas, dar şi dna Moiseenko, au vizitat-o vineri pe Timoşenko, care se află de la 20 aprilie într-o grevă a foamei pentru a protesta împotriva violenţelor la care susţine că a fost supusă în închisoare.
Germanii, care au examinat-o deja pe Timoşenko în închisoare în februarie şi în aprilie, au refuzat însă să răspundă întrebărilor jurnaliştilor cu privire la aceste violenţe pe care autorităţile ucrainene le-au negat. Încarcerată din august, opozanta ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *