Dodon nu renunță la federalizare și agită din nou populist marota unirii Moldovei cu România

, , ,
 

Președintele prorus al R. Moldova, Igor Dodon, în vizita recentă de la Moscova

Dodon a declarat într-un interviu pentru cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta că dorește vrea federalizarea R. Moldova şi recunoaşterea dreptului Transnistriei la autodeterminare în cazul în care Moldova îşi va pierde statalitatea, a se înţelege că „se va uni cu România”. Dacă România se vrea prietenoase cu oamenii din Moldova, atunci nu ar trebui să urmărească o politică de lichidare a statului nostru”, a declarat Dodon care a spus că se luptă pentru pedepsirii activităților unioniste în R. Moldova.

El a mai spus că ONG-urile pro-unire „lucrează cu tinerii”, fapt pe care îl consideră pericol. „Ne trebui un program de stat care să contracareze aceste măsuri”, spus el. Citând un expert israelian, Dodon a mai afirmat că biroul NATO care se va deschide la Chișinău, instituție diplomatică cu statul de altfel civil, va lucra pentru pentru „unirea Moldovei cu România”.

În plan economic, Dodon a declarat că R. Moldova ar exporta 80% din produse agro-alimentare pe piețele europene. Asta deși produsele agro-alimentare din Republica Moldova se află sub embargo încă din 2013 pentru Rusia. În realitate, R. Moldova și-a reorientat exporturile în cuantum de 65% spre UE și mai exportă doar 11% pe piețele rusești. De asemenea, experții FMI au estimat săptămâna trecută o creștere de 3,5 -4% pentru următorii ani în Republica Moldova dacă se va menține actuala stare a economiei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *