Dodon mulțumește Rusiei și critica guvernul de la Chișinău pentru acțiunile anti-rusești

, , ,
 

Președintele R. Moldova Igor Dodon a criticat, marți, pentru agenția rusă TASS, partidul de guvernământ de la Chișinău care ar duce o politică anti-rusească. „Guvernul face tot ce poate pentru a rupe acordurile negociate între președinții celor două țări (Moldova și Rusia -n.r.). Mai mult, retorica anti-rusească a fost sincronizată cu întâlnirile noastre (ale lui Dodon cu Putin -n.r.)”, a declarat președintele prorus al R. Moldova, Igor Dodon pentru sursa citată.

El a reamintit că autoritățile de la Chișinău au expulzat cinci diplomați ruși, dar și o serie de activiști, experți politici sau jurnaliști. „Acestea (expulzările -n.r.) au fost făcute din ordinul curatorilor Partidului democrat – SUA și UE”, a mai precizat Dodon. El a mai acuzat guvernul R. Moldova că blochează lucrul la acordurile inter-guvernamentale dintre Moscova și Chișinău și că este „recunoscător” Rusiei că nu ripostează la măsurile anti-rusești luate de guvernul de la Chișinău.

„Pentru mine, este important să menținem o dinamică pozitivă a relațiilor moldo-rusești. Este important ca măsurile de ripostă ale Moscovei să nu lovească în cetățenii de rând, la fel și exportatorii care își măresc livrările pe piețele rusești și de migranții care muncesc în Rusia care își susțin țara prin trimitere de bani în R. Moldova”, a mai spus Dodon.

Mass-media rusească reacționează cu opinii ale lui Igor Dodon de fiecare dată când autoritățile de la Chișinău expulzează sau nu permit accesul unor cetățeni ruși pe teritoriul său.

În urmă cu circa patru zile, Cunoscutul analist economic din Federația Rusă, tot el fondatorul și redactorul-șef al ziarului „Svobodnaya mîsli” (n.r. fostul ziar „Comunistul”), Mihail Deleaghin, nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova. Acesta dorea să participe la o conferință a PCRM, dedicată celor 100 de ani de la Revoluția din Octombrie ce i-a adus la putere în Rusia pe bolșevici și care a pus capăt Imperiului Rus, formând Uniunea Sovietică.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *